10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFuncţionarii au descoperit roata

Funcţionarii au descoperit roata

Ca să devină eficienţi şi mai europeni, funcţionarii publici craioveni aveau nevoie de un proiect cu nume electoral. Din proiect reiese, de fapt, cât de înapoiată este primăria în sectorul evidenţei informatizate a persoanei şi cât de necesare îi sunt nişte programe elementare un pic mai tinere decât roata carului.

 

În loc să-şi ascundă neputinţa, măcar până când vor reuşi să o reducă, funcţionarii publici craioveni din compartimentul de întocmire a proiectelor pentru atragerea fondurilor europene ţin să arate cât de înapoiate sunt serviciile pe care le oferă contribuabililor. Ei au încercat să mediatizeze marţi un proiect finanţat de PHARE, despre care aflăm că ar trebui să contribuie la „creşterea gradului de eficientizare a activităţii Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor şi a creşterii calităţii în serviciul adus populaţiei prin extinderea sistemului informatic existent, introducerea de noi instrumente electronice şi implementarea unui sistem de ordine a cetăţenilor“. Prin acest proiect, Uniunea Europeană a fost convinsă să trimită la Craiova 95.750 de euro.

Cum nici o primărie de municipiu din România cu peste 300.000 de locuitori nu putea duce lipsă în 2008 de „instrumente electronice“, de un „sistem informatic“ sau de un „sistem de ordine“, nici măcar dacă era în faliment, presa prezentă la lansare aştepta detaliile care să justifice noutatea, importanţa şi modul concret în care cetăţeanul din Bănie are de câştigat. De pildă, cum stă el un minut la ghişeu ca să-şi ridice documentul pe care îl solicitase telefonic cu o oră înainte. Numai că asemenea detalii nu au fost rostite.

În cadrul marelui proiect „se vor achiziţiona echipamente IT (servere, staţii de lucru, imprimante etc.), aplicaţii software necesare pentru desfăşurarea activităţilor serviciului (contabilitate, resurse umane, registratură, starea civilă), un sistem de ordonare şi dirijare a cetăţenilor pentru reducerea timpului de aşteptare şi a aglomeraţiei de la ghişee (…)“. Adică nici gând să dispară aglomeraţia, dar se lucrează la „reducerea“ ei.

Gură-cască

 

Cât de mult se lucrează în primărie la proiectele europene se vede însă şi după cum a fost lansat proiectul „Administraţia publică din municipiul Craiova – o administraţie de tip european, modernă şi eficientă“. O armată de funcţionari a pierdut vremea în sala mică a Primăriei Craiova, în timpul prezentării în care un viceprimar şi un şef de serviciu au înşirat trei vorbe, de protocol, iar un al treilea reprezentant le-a citit ziariştilor celelalte trei rânduri, de pe comunicatul de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII