7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEmil, condus pe ultimul drum

Emil, condus pe ultimul drum


Tristeţe fără margini ieri, în comuna Orlea. Emil Ciobanu, tânărul de 16 ani ucis cu sânge rece în parcul din Corabia, a fost condus pe ultimul drum de o mare de oameni.

OLT. Drama familiei Ciobanu din Orlea, judeţul Olt, a cuprins întreaga zonă. La înmormântare au fost prezenţi zeci de colegi de şcoală, prieteni, rude şi mulţi localnici. Dincolo de lacrimi şi regrete, oamenii, dar, mai ales, părinţii lui Emil au nevoie să ştie adevărul despre cele întâmplate în noaptea în care Emil a fost măcelărit cu un briceag.

 

Lacrimi şi flori pentru Emil

 

Înainte de înmormântare, tinerilor le-au fost prinse în piept câte o floare şi o bentiţă neagră. O fată îmbrăcată în mireasă, cu o lumânare aprinsă în mână, a mers în sat pentru a uda împreună cu un tânâr, fost prieten al lui Emil. Băieţii şi fetele au împodobit un brad, pe care fiecare tânăr l-a atins. Tânăra „mireasă“ a stropit bradul cu vin şi ţuică. Pe parcursul desfăşurării ceremonialului, alaiul a fost însoţit de o fanfară. Bunicii, mama, sora şi tatăl Emil nu s-au putut despărţi de tabloul cu fotografia tânărului, pe care îl ţineau strâns la piept.

„În loc să-i fac copilului meu nuntă, aşa cum am visat, uite ce nuntă îi fac. Dacă ştiam că se va întâmpla, nu îl mai lăsam să plece la discotecă. Voia să se ducă la mare!“, a strigat îndurerată mama băiatului.

Un tractor cu o remorcă împodobită cu buchete de flori şi multe coroane din partea colegilor, prietenilor şi verişorilor l-au transportat pe Emil la cimitirul din comună. Părinţii lui Emil nu s-au putut opri nici o clipă din plâns. La fel şi Irina, sora.

 

Păcat, mare păcat!

 

„Mare păcat că s-a întâmplat aşa! Era un coleg foarte bun, un băiat de treabă… nu ne-am închipuit niciodată că s-ar putea întâmpla aşa ceva cu el. Oricum, în momentul în care am aflat despre cele întâmplate, am fost şocat“, a afirmat o localnică.

Nimeni nu şi-ar fi putut închipui vreodată că Emil va pleca atât de repede în lumea de dincolo. „Îmi doresc din tot sufletul ca acest nenorocit să treacă prin chinurile prin care a trecut băiatul meu. Toată lumea care a venit la înmormântare plânge pentru Emil“, a spus bunica lui Emil, izbucnind în plâns.

 

„L-am văzut pe criminal la televizor şi în presă“

 

Rudele şi prietenii lui Emil spun că nu îl cunoşteau pe criminal până să-l vadă la televizor şi în presă.

„A omorât un suflet nevinovat şi ar trebui să putrezească în închisoare. Dar el face puşcărie şi vine acasă, însă băiatul nu se mai întoarce din pământ. A murit nevinovat la doar 16 ani. Era un copil cuminte şi respectuos. Poate că părinţii criminalului sunt nevinovaţi sau nu are părinţi, dar cred că ar trebui să sufere şi ei cum suferă părinţii lui Emil, pentru că şi-au pierdut copilul“, a spus o rudă a familiei lui Emil. „Poliţia Română trebuie să-şi asume până la capăt această dramă şi să se facă dreptate în acest caz“, a mai spus o rudă a lui Emil. Măcelărit cu un briceag

Tânărul, de 16 ani, din Corabia, a fost omorât cu sânge rece sâmbătă noapte.

Trupul neînsufleţit al victimei, ciuruit cu foarte multe lovituri de cuţit, a fost descoperit duminică dimineaţă, în parcul din oraş. Cel care l-a ucis pe Emil a fost prins duminică de anchetatori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII