7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCopil rănit la schi în Straja

Copil rănit la schi în Straja

Un băiat de 13 ani din Lupeni s-a strivit de un teleschi, în timp ce schia la munte, în staţiunea Straja. Accidentul a avut loc joi seară pe pârtia din Straja, după ce tânărul nu s-a mai putut opri şi a intrat în viteză în angrenajul teleschiului. Salvamontiştii au intervenit imediat şi l-au transportat la baza staţiunii, unde a fost aşteptat de un echipaj SMURD care l-a dus imediat la Spitalul din Lupeni. „Era strivit. A coborât cu viteză foarte mare şi nu s-a mai putut opri. S-a izbit de pereţii cabinei teleschiului“, a declarat un salvamontist.

De la deschiderea sezonului de schi, zeci de turişti au suferit accidente pe pârtiile din Straja, vina aparţinându-le în majoritatea cazurilor.

Jandarmii montani şi salvamontiştii recomandă turiştilor care vin în număr mare în staţiune să aibă echipament adecvat pentru munte, deşi urcă să petreacă Revelionul. De asemenea, pentru evitarea accidentelor, turiştii sunt atenţionaţi să folosească numai traseele marcate şi să nu consume alcool înainte de a urca pe schiuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU