7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMedvedev, candidatul Rusiei Unite la preşedinţie

Medvedev, candidatul Rusiei Unite la preşedinţie

Partidul Rusia Unită se va reuni pe 17 decembrie în congres, pentru a-l desemna oficial pe Dmitri Medvedev candidat la preşedinţie, transmite AFP.

Prim-vicepremierul Dmitri Medvedev este candidatul partidului aflat la putere, Rusia Unită, şi al preşedintelui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale din martie 2008, au anunţat ieri şeful statului şi preşedintele formaţiunii. „Am vrea să vă prezentăm această candidatură, pe care noi o susţinem. Este candidatura prim-vicepremierului Dmitri Anatolevici Medvedev“, i-a spus preşedintele Rusiei Unite, Boris Grîzlov, lui Putin, potrivit imaginilor transmise de televiziunea rusă. „În ceea ce priveşte candidatura lui Dmitri Medvedev, îl cunosc foarte bine de 17 ani şi am lucrat cu el în toată această perioadă, îi susţin complet şi deplin candidatura“, a răspuns preşedintele rus.

Medvedev, de 42 de ani, va fi candidatul partidelor pro-Kremlin Rusia Unită, Rusia Dreaptă, Partidul Agrar şi Forţa Cetăţenească, potrivit lui Grîzlov.

Fost jurist, care şi-a început cariera în anturajul lui Vladimir Putin de la Primăria Sankt Petersburg în anii ’90, el era unul dintre pretendenţii cel mai adesea invocaţi pentru a-i succede la Kremlin în 2008.

El nu este membru al Rusiei Unite, dar nu are nevoie să fie pentru a reprezenta partidul la alegerile prezidenţiale din 2 martie. Considerat unul dintre membrii aripii „liberale“ de la Kremlin, Dmitri Medvedev şi-a început cu adevărat ascensiunea când a fost numit la conducerea administraţiei prezidenţiale şi a Consiliului de Administraţie al Gazprom.

El face parte din generaţia nouă de lideri ruşi care se declară mai mult „tehnocraţi“ decât politicieni. În 2005, Putin l-a numit prim-vicepremier responsabil de marile proiecte naţionale (sănătate, locuinţe, educaţie), un anunţ perceput drept lansarea sa în cursa pentru Kremlin. Începând din acel moment, el a apărut constant la televizor, vorbind despre problemele demografice şi lipsa de locuinţe şi adoptând chiar modul în care vorbeşte Putin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS