5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal40 de detectivi pe urmele craiovenilor

40 de detectivi pe urmele craiovenilor

Craiovenii care doresc să se iniţieze, specializeze şi perfecţioneze în această meserie nouă pot urma cursurile Şcolii Naţionale de Detectivi „Agatha Christie“, centrul Craiova. Cursul se desfăşoară pe parcursul a trei luni şi cuprinde atât discipline teoretice – predate de lectori din cadrul poliţiei, cât şi cursuri practice, efectuate în colaborare cu societăţile de detectivi din oraş.
Taxa totală – înscriere, şcolarizare, diplomă etc. – este de 2.000 de lei. Nu există limită de vârstă. Actele necesare pentru înscriere sunt: copie diplomă studii – medii sau superioare, adeverinţă medicală, cazier, chitanţă taxă. După finalizarea celor trei luni, cursanţii susţin un examen (la sediul general din Ploieşti), în urma căruia vor primi un certificat de absolvire recunoscut de Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Acest certificat îi oferă proaspătului detectiv două posibilităţi: fie să-şi deschidă o afacere proprie (societate de detectivi sau cabinet individual), fie să se angajeze la o firmă specializată.
În prezent, în Craiova există 40 de detectivi. Dintre aceştia, doar 16 practică această meserie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS