7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIn UE la 100 de ani

In UE la 100 de ani

Victor Bondoc, din Craiova, a sarbatorit, o data cu intrarea in Uniunea Europeana, 100 de ani de când s-a nascut.


Sarbatoare mare ieri in casa familiei Bondoc, de pe strada Feldioarei, din Banie. Motivul bucuriei era aniversarea celui mai vârstnic membru, Victor, care implinea 100 de ani.


Pentru a nu trece neobservat momentul marcarii unui secol de la nasterea barbatului, cei apropiati i-au organizat o mica petrecere. Bucuria ca a ajuns la onorabila vârsta este cu atât mai mare, cu cât, in urma cu aproximativ un an, a suferit un atac cerebral, fiind in pericol sa isi piarda viata. Victor Bondoc a reusit insa sa treaca si de aceasta cumpana si sa se poata bucura alaturi de familie ca traieste, din 2007, in Uniunea Europeana. Integrarea, sustine barbatul, nu i-a adus inca schimbari, afirmând insa ca se asteapta la orice, dupa câte a vazut de-a lungul vremii.


Tot ceea ce Victor Bondoc isi dorea era insa ca bunul Dumnezeu sa-l tina in continuare departe de problemele de sanatate, pentru a putea trai ani buni de-acum inainte. Barbatul se deplaseaza, in cea mai mare parte a timpului, cu ajutorul unui baston. De meserie ospatar, acesta nu este invatat sa stea prea mult timp intr-un loc, si chiar daca mai are uneori probleme cu picioarele, se plimba in fiecare zi in casa sau in curte. Dupa o viata petrecuta in restaurantele unde isi practica meseria, Victor Bondoc s-a pensionat la 62 de ani, preferând sa isi duca restul vietii linistit, alaturi de familie.


„Nu prea am ce sa fac. Când nu ma plimb stau la televizor, insa nu mai vad prea bine sa citesc si uneori doar ascult muzica“, a precizat sarbatoritul.


Cadou din partea municipalitatii craiovene


Aniversarea a 100 de ani nu a trecut insa neobservata nici de autoritatile locale care i-au pregatit o mica surpriza celui sarbatorit. In jurul orei 13.00, când familia Bondoc se petrecea, si-au facut aparitia mai multi functionari publici, in frunte cu edilul-sef al Craiovei, Antonie Solomon. Ca sa nu vina cu mâna goala, reprezentantii primariei au adus si un mic cadou, un tort, un buchet de flori si 1.000 de lei.


„Mi-au facut o mare surpriza sa vina cu totii pentru a ma felicita. Nu am mai fost vizitat pâna acum de primarul Craiovei si tocmai de ziua mea“, a spus Victor Bondoc.


In replica, edilul-sef i-a urat viata lunga barbatului si o sanatate de fier. Sosirea lui Solomon a adus aminte familiei de problemele pe care le au cu vecinii, in legatura cu terenul unde locuiesc, trotuarul de acces in curte fiind drastic diminuat. Dupa ce a promis ca va analiza cu atentie problemele cu care se confrunta, primarul a ciocnit un pahar de sampanie cu Victor Bondoc, pe care l-a lasat sa isi serbeze ziua de nastere, in continuare, alaturi de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU