7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Scurte stiri

Deplasarile in strainatate – strict secrete la CNH


Reprezentantii Companiei Nationale a Huilei din Petrosani si-au clasificat informatiile cu privire la deplasarile in strainatate si, astfel, minerii nu mai pot afla unde au plecat sefii lor, pe bani publici. Toate acestea se intâmpla in conditiile in care banii au fost decontati in intregime din bugetul Companiei Nationale a Huilei Petrosani, iar pe parcursul anului trecut nu a fost o luna in care directorii din CNH sa nu fi iesit macar o data din tara. In tot acest timp insa, compania se afla pe primul loc in topul datornicilor la bugetul statului, iar minerii se plâng ca lucreaza cu utilaje vechi si neperformante, sunt prea putini si nu au salarii prea mari. Numai la sfârsitul anului 2006, spre exemplu, aproape toti directorii din cadrul CNH, in frunte cu directorul general Daniel Surulescu, au vizitat „in interes de serviciu“ Polonia, Franta, Germania, Letonia sau Elvetia. Seful serviciului de relatii cu presa din cadrul CNH, Daniel Boteanu, declara ca informatiile referitoare la deplasarile in strainatate au fost trecute de conducerea CNH, conform articolelor 31 si 32 din Legea nr. 182/ 12.04.2002, la capitolul „informatii clasificate“ si nu pot fi facute publice.


Compania Huilei se afla in topul datornicilor la bugetul de stat, iar, pentru a face fata economiei de piata, de la bugetul statului se cheltuiesc sume impresionante pentru subventionarea mineritului. (D.M.)


Site-ul Prefecturii Dolj, incremenit


Infatisarea paginii de internet a Prefecturii Dolj ar putea ramâne aceeasi multi ani de acum incolo. Desi isi propusese sa modernizeze interfata site-ului, subprefectul de Dolj Nicolaie Giurgiteanu s-a lovit de un obstacol neasteptat. Firma care a realizat pagina de web in urma cu câtiva ani s-a desfiintat, iar angajatii au plecat si cu sursa paginii, acest lucru facând imposibila modificarea acesteia. Giurgiteanu sustine ca faptul ca sursa apartine acum altcuiva in afara angajatilor prefecturii nu prezinta pericol, insa schimbarea interfetei site-ului nu va fi posibila. „E facut de o firma care a plecat si ne-a lasat fara sursa, fara nimic. Nu s-a cerut prin contract sursa. Am incercat sa fac ceva, dar nu prea se poate modifica nimic. Alt site se poate face, dar ar costa cam 10.000 de euro in functie de cât e de complicat si, de unde finante?“, a spus Giurgiteanu.


(C.B.)


Premiera la Vidin


Saptamâna trecuta, la Vidin, comunitatea românilor/vlahilor din Bulgaria a inaugurat Centrul Cultural Român. Evenimentul constituie o premiera nu doar pentru etnicii români din Vidin, ci pentru intreaga comunitate româneasca, care numara peste 150.000 de vlahi si aromâni/macedoromâni din Bulgaria. Ideea deschiderii Centrului Cultural Român la Vidin apartine Directiei pentru Cultura Dolj si revistei Lamura, iar actiunea se inscrie intr-un context mai larg al Programului Uniunii Europene „Cultura (2007-2013)“. Inaugurarea a fost marcata prin vernisajul unei expozitii de arta plastica reunind lucrari ale celor mai reprezentativi artisti, membrii ai UAP din Craiova si Calafat.


(M.D.)


Parcari in cartierul Ostroveni


Cartierul Ostroveni nu va mai duce lipsa de locuri de parcare. Lista de investitii aprobata de consiliul local urmeaza sa fie pusa in aplicare. Angajatii Directiei Administrarii Domeniului Public lucreaza la amenajarea unei parcari in zona blocului C13 din Ostroveni. Reprezentantii ADP spun ca din cauza conditiilor meteo, intr-o prima faza, se lucreaza la turnarea betonului, urmând ca, imediat ce vremea o va permite, sa se faca si asfaltarea. Dupa finalizarea acestei lucrari, se va trece la amenajarea altei parcari, in zona blocurilor A50 – A51 – A60.


(S.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS