7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBacalaureat de toamna

Bacalaureat de toamna

Liceenii doljeni care nu au reusit sa promoveze examenul de bacalaureat, sesiunea iunie – iulie 2006, mai au o sansa in acest an. Ei pot sa se inscrie pentru sesiunea de toamna, in perioada 17 – 21 iulie, mentionând totodata daca vor sa le fie recunoscute unele dintre examenele promovate din prima sesiune.


Sesiunea de toamna debuteaza pe 21 august si se incheie pe 4 septembrie. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Dolj, inscrierea candidatilor pentru a doua sesiune a examenului de bacalaureat a fost programata pentru perioada 17 – 21 iulie. Pentru elevii claselor a XII-a care sustin examene de corigenta va fi stabilita o zi speciala de inscriere pentru sesiunea a doua de bacalaureat. „Candidatilor li se vor recunoaste probele la care au promovat in sesiunea iunie – iulie a acestui an. In Dolj, examenul se va desfasura in trei unitati, iar lucrarile vor fi evaluate intr-un singur centru. Prin emotiile acestei sesiuni vor trece peste 1.000 de elevi, dupa cum urmeaza: 21 – 22 august – proba orala de limba si literatura româna; 23 – 24 august – proba orala la limba si literatura moderna, iar pe 25 – 26 august – proba orala la limba si literatura materna (in Dolj, nefiind cazul)“, a spus inspector scolar general adjunct Geanina Chirigiu, din cadrul ISJ Dolj.


33.000 de absolventi intra in a doua sesiune


Probele scrise vor incepe pe 28 august cu examenul la limba si literatura româna. Urmeaza, pe 30 august, proba obligatorie a profilului – proba scrisa; 31 august – proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, proba de profil – proba scrisa sau practica, iar pe 1 septembrie – o proba la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare – proba scrisa sau practica. Pe 4 septembrie, pâna la ora 16.00, vor fi afisate rezultatele, iar candidatii vor putea depune contestatii intre orele 16.00 – 20.00. „Pe 7 septembrie se vor afisa rezultatele finale. Si la acest examen, accesul candidatilor in sali va fi permis pe baza buletinului/cartii de identitate sau a pasaportului, cel mai târziu cu 30 de minute inainte de inceperea probei. Examinarea la proba orala de limba si literatura româna va incepe la ora 9.00 si, potrivit Ministerului Educatiei, are un caracter public“, a precizat inspectoarea. Potrivit datelor emise de Ministerul Educatiei si Cercetarii, la nivel national, peste 33.000 de absolventi de liceu vor intra, incepând de luni, in focurile celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS