5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO craioveanca revendica terenul curtat de Dinel Staicu

O craioveanca revendica terenul curtat de Dinel Staicu

In ecuatia Dinel Staicu – Consiliul Judetean (CJ) Dolj privind schimbul de terenuri din strada Mihai Viteazul a intervenit recent un element-surpriza: Melania Kirschner, o craioveanca de 49 de ani care, in urma articolului publicat acum doua saptamini de GdS, s-a trezit ca patronul Universitatii Craiova a pus ochii chiar pe terenul pe care ea il revendica in baza Legii 10/2001. Femeia sustine ca reprezentantii CJ jongleaza cu restituirile: dupa ce i-au respins ei cererea de retrocedare a suprafetei de teren motivind ca aceasta se afla pe domeniul public, consilierii iau acum in serios posibilitatea ca terenul cu pricina sa fie trecut in patrimoniul privat. Asta pentru a-l putea oferi in schimbul celui pe care Staicu il detine chiar in fata Hotelului Parc, care este administrat de CJ Dolj. Dinel Staicu ameninta, pe de alta parte, ca, daca nu-i va fi satisfacuta cererea, va construi pe terenul respectiv o casa de oaspeti care va eclipsa complet hotelul consiliului.

Propusa spre discutie in ultima sedinta ordinara de consiliu, hotarirea privind schimbul intre terenul pe care Dinel Staicu, patronul Universitatii Craiova, il detine chiar in fata Hotelului Parc si suprafata egala detinuta de Consiliul Judetean Dolj in strada Mihai Viteazul, la numarul 12, a fost aminata, in parte si din cauza opozitiei vehemente a consilierului Constantin Serbanoiu.

Intre timp, in apele oricum tulburi a mai aruncat o piatra si Melania Kirschner. In urma articolului „Dinel vrea sa ia fata Hotelului Parc“, aparut in urma cu doua saptamini in GdS, femeia a constatat ca terenul pe care CJ dorea sa-l dea la schimb lui Dinel Staicu ar putea fi unul si acelasi cu cel pe care il revendicase ea in baza prevederilor Legii 10/2001. Conform actelor depuse la dosar, femeia mosteneste de la socrul sau, Emil Kirschner, o suprafata de 466 de metri patrati, situata pe strada Mihai Viteazul, la numarul 12, teren expropriat in 1965 si trecut in proprietatea statului printr-un decret semnat de presedintele Consiliului de Stat la vremea aceea, Ion Gheorghe Maurer.

Dosarele retrocedarii ar fi ajuns gresit la primarie

Autoritatile au hotarit insa ca restituirea in natura este imposibila, deoarece terenul se afla pe domeniul public. Drept urmare, dosarul Melaniei Kirschner a fost inaintat de Primaria Craiova catre Prefectura Dolj, in vederea acordarii de despagubiri banesti din partea statului. In notificarea depusa de familia Kirschner la primarie, terenul in cauza si inca unul situat in Calea Severinului sint evaluate la 85.000 de dolari.

Responsabilii din cadrul primariei insa nu isi mai aduc aminte exact cine s-a ocupat de dosarul respectiv. Bogdan Popescu, unul dintre juristii care se ocupa cu cererile de revendicare conform Legii 10/2001, a spus:

„Nici nu stiu de ce unele dosare au ajuns la noi, cind, de fapt, trebuia sa fie trimise direct la prefectura. Au fost directionate gresit catre primarie nu mai putin de 639 de dosare. Dosarul doamnei Kirschner nici nu intra in competenta primariei, deoarece terenul se afla pe domeniul public al judetului, ori in acest caz retrocedarea in natura iese din discutie.“

„Nu ma pun cu unul care are 70 de milioane de dolari“

Interesant este ca, pentru acelasi teren, CJ Dolj intentiona sa supuna spre aprobare un proiect de hotarire privind trecerea lui in domeniul privat al judetului, pentru a fi posibil schimbul ulterior cu terenul detinut de Dinel Staicu.

„Eu initial am revendicat terenul repectiv in natura si am depus la primarie o notificare conform Legii nr.10/2001. Am aflat ca notificarea cu pricina a ajuns la prefectura, cu propunerea de despagubiri banesti, deoarece terenul revendicat de mine se afla pe domeniu public. Acum, CJ vrea sa faca schimb de terenuri cu Dinel Staicu. Vreau sa intreb si eu: Unii sint mai egali in drepturi decit altii? Pentru mine nu se poate, dar pentru Staicu da? Eu nu ma pot pune cu un om care are o avere de 70 de milioane de dolari“, spune Melania Kirschner. Femeia chiar a depus un memoriu la Consiliul Judetean Dolj, de la care asteapta un raspuns. Pe de alta parte, cei de aici spun ca nici macar nu au verificat pina acum daca terenul revendicat de Melania Kirschner coincide cu cel vizat pentru schimb de catre Dinel Staicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS