25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024

Reactii

George W. Bush:

„Libertatea insasi a fost atacata in aceasta dimineata de niste lasi nevazuti. Si de aceea libertatea va fi aparata. Vreau sa asigur poporul american ca toate eforturile guvernului federal se indreapta catre sprijinirea autoritatilor locale in salvarea si ajutorarea victimelor acestor atacuri. Statele Unite vor identifica si pedepsi persoanele responsabile pentru aceste acte de lasitate.“

Adrian Nastase: Condamnam acest tip de actiune, indiferent de motivatiile sale

Atacul terorist fara precedent in Statele Unite ale Americii creeaza un sentiment de ingrijorare nu numai in SUA, ci in intreaga lume, a declarat ieri premierul Adrian Nastase. „Condamnam acest tip de actiune, indiferent de motivatiile sale. Ne exprimam compasiunea pentru victimele acestor atentate realizate cu cruzime, fara discernamint, fara a deosebi intre americani si europeni“, a precizat Nastase. Premierul considera ca acest atac va crea o situatie de nesiguranta, de alerta si de tensiune. In acelasi timp, el spera ca atacul nu va duce la evolutii de destabilizare, la efecte negative in privinta pacii si stabilitatii in zone importante ale lumii. „Consideram ca nu aceasta este calea pentru rezolvarea problemelor. Consideram ca este de datoria noastra sa urmarim evolutia evenimentelor. M-am consultat cu presedintele Ion Iliescu si am decis sa organizam in seara aceasta o sedinta a CSAT“, a afirmat Nastase.

Presedintele Romaniei i-a transmis un mesaj presedintelui SUA

Presedintele Ion Iliescu i-a transmis ieri o scrisoare presedintelui SUA, George W. Bush, in care isi exprima regretul in legatura cu atentatele tragice care au lovit Statele Unite in cursul diminetii. Va prezentam textul scrisorii: „Intr-un moment tragic pentru poporul american, dati-mi voie sa exprim, in numele poporului roman si al guvernului, compasiunea cea mai adinca pentru familiile americanilor care au fost victimele atacurilor criminale, teroriste, lansate impotriva tintelor civile, oficiale si militare din Statele Unite. Acesta este un moment greu pentru noi toti si vom fi alaturi de Statele Unite, condamnind cu fermitate terorismul ca modalitate de a rezolva disputele politice. Uciderea fara discernamint a oamenilor nevinovati nu va fi niciodata o metoda, indiferent de motivul care este invocat. Romania si-a exprimat dintotdeauna aceasta pozitie si, in aceste momente socante, nu putem decit sa reafirmam decizia noastra de a lupta impotriva terorismului si de a sprijini masurile politice ca instrument in relatiile internationale. Dati-mi voie sa exprim, din adincul inimii, dorinta de a ajuta cu orice este nevoie pentru a indeparta suferinta. Sintem pe deplin increzatori ca SUA, poporul american vor gasi puterea necesara sa depaseasca aceasta tragedie fara precedent“.

Ion Iliescu: Pacea nu poate fi asigurata prin violenta

Presedintele Ion Iliescu si-a exprimat ieri dezaprobarea fata de atacurile care au vizat cladiri oficiale din New York si Washington. „Dezaprob energic si condamn cu fermitate terorismul ca metoda de atingere a unor obiective economice sau sociale“, a declarat Iliescu. El a adaugat ca pacea nu poate fi asigurata prin violente si fanatism si a spus ca un atac criminal de asemenea proportii nu poate fi justificat. „Tragedia umana care indoliaza SUA este o tragedie pentru intreaga umanitate si ne convinge inca o data ca actiunile extremiste nu servesc cauza nimanui“, a afirmat seful statului, exprimindu-si regretul pentru pierderile de vieti omenesti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS