14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPlante cu efecte afrodiziace

Plante cu efecte afrodiziace

De-a lungul timpului, cuplurile care au avut probleme legate de libidou au încercat să găsească soluţii pentru a-şi reaprinde pasiunea şi, de mii de ani, oamenii au descoperit că unele plante îi pot ajuta în acest sens, scriu jurnaliştii site-ului problemesex.ro.

Plantele cel mai des utilizate în cultura diverselor popoare ale lumii pentru stimularea apetitului erotic sunt cele medicinale. Acestea au efecte directe asupra sistemului nervos central şi au capacitatea de a „restarta“ libidoul, inducând impulsul sexual. Astfel, unele combinaţii de plante, disponibile sub forma suplimentelor naturiste, se pot dovedi a fi afrodiziace destul de puternice, care pot menţine vie dorinţa. Vă prezentăm şase afrodiziace naturale, care câştigă din ce în ce mai multă popularitate.

Damiana
Această plantă conţine alcaloizi care stimulează organele sexuale şi sistemul nervos, acţionând ca un catalizator al circulaţiei sanguine. Damiana este faimoasă pentru efectele ei de reglare a ciclului menstrual şi de ameliorare a dezechilibrelor hormonale. Folosită în mod tradiţional de mayaşi, această plantă este un afrodiziac eficient, dar şi un tonic general, care poate îmbunătăţi starea de spirit a unei persoane. De asemenea, damiana poate preveni şi chiar combate impotenţa la bărbaţi şi poate ameliora frigiditatea la femei.

Maca
Aceasta este una dintre cele mai cunoscute plante asociate cu stimularea libidoului. Totodată, maca a fost asociată cu creşterea calităţii spermei, planta fiind utilizată ca metodă naturală de combatere a infertilităţii. Legenda spune că războinicii antici incaşi ingerau maca înainte de a lupta, pentru a deveni mai virili, şi deci mai puternici. Mai târziu, planta le-ar fi fost interzisă acestor luptători, pentru a proteja de libidoul lor femeile din cetăţile cucerite.

Rhodiola rosea (Rădăcina de aur)
Rhodiola rosea este recunoscută pentru calităţile ei de îmbunătăţire a stării de spirit. Odată cu trecerea timpului, oamenii au descoperit faptul că această plantă poate diminua considerabil starea de depresie. Totodată, ea măreşte performanţa mentală şi fizică, determinând secreţia de dopamină şi de serotonină, de aici venind, de altfel, şi efectul afrodiziac al rădăcinii de aur.

Ginkgo biloba
Flavonoidele – substanţe cu efect puternic antioxidant şi terpenoidele – substanţe care dilată vasele de sânge, prin mărirea cantităţii de oxid nitric sunt cele două substanţe pe care le conţine Ginkgo biloba şi care sunt asociate cu mărirea apetitului sexual. În afară de efectul lor afrodiziac, plantele de Ginkgo biloba sunt utilizate de sute de ani în medicina chineză ca remediu eficient pentru tulburări circulatorii sau afecţiuni respiratorii.

Ginseng
Folosit de sute de ani la tratarea mai multor afecţiuni, ginsengul este, la rândul său, asociat cu creşterea dorinţei şi activităţii sexuale. Astfel, planta poate imita efectul dopaminei (hormon ce intensifică pulsul şi tensiunea arterială) şi pe cel al oxidului nitric. De remarcat este faptul că medicina orientală tradiţională are la bază diferite varietăţi ale acestei plante, fiecare având o altă specializare. Pentru stimularea libidoului, cele mai eficiente sunt considerate a fi ginsengul roşu coreean şi ginsengul siberian.

Epimedium
Această plantă funcţionează în special ca un hormon sexual, având capacitatea de a stimula libidoul femeilor care au deficienţe de androgen. Este denumită popular „iarba caprei agitate“, pentru că efectele afrodiziace au fost constatate iniţial de un păstor la animalele din turma sa, care păscuseră această plantă. Epimedium conţine o substanţă numită icariină, care măreşte producţia de oxid nitric, substanţă care creşte fluxul de sânge şi relaxează muşchii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS