19.5 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăEducatieTeleorman: Liceu cu promovabilitate zero la bacalaureat

Teleorman: Liceu cu promovabilitate zero la bacalaureat

Liceul „Andrei Şaguna’ Botoroagă” din judeţul Teleorman a înregistrat pomovabilitate 0, în urma centralizării rezultatelor bacalaureatului, informează Hotnews.ro.
În plus, nici un elev nu a reuşit să obţina media 10 la nivelul acestui judeţ, iar procentul general de promovabilitate este de 44,1%. Potrivit inspectorului general şcolar, Valeria Gherghe, rezultatele obţinute sunt mai bune faţă de cele de anul trecut, chiar dacă, în 2013, trei elevi au obţinut nota maximă. „La examenul de Bacalaureat sesiunea iunie-iulie 2014, înainte de contestaţii, avem o promovabilitate de 51,83% seria curenta şi 20,42% seria anterioară. Avem un total de 44,10%. Ca şi clasament, pe primul loc se situează Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria, Colegiul Naţional „Unirea” pe locul doi, iar pe locul trei, Liceul „Marin Preda” din Turnu Magurele. Nici un elev nu a luat media generală 10. Din păcate avem şi un liceu tehnologic cu promovabilitate zero. Este vorba de „Andrei Şaguna’ Botoroagă”, a declarat pentru Agerpres Valeria Gherghe.

 470 dintre elevi au obţinut note între 6 şi 6,99, iar cea mai mare medie înregistrată este 9,96 şi a fost obţinută de o elevă din Alexandria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS