22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCamioanele distrug casele sătenilor din Însurăţei

Camioanele distrug casele sătenilor din Însurăţei

GORJ. 50 de persoane din satul Însurăţei au depus petiţii la Primăria Motru, Prefectura, Consiliul Judeţean şi IPJ Gorj, în care solicită interzicerea circulaţiei autovehiculelor de mare tonaj pe Drumul Judeţean 671 B, ce traversează satul. SRL-urile ce exploatează cărbunele de suprafaţă din terenurile comunelor Slivileşti şi Samarineşti transportă produsul finit spre termocentrale cu mijloace auto de peste 45-50 de tone.

Trepidaţiile declanşate de trecerea camioanelor de mare tonaj pe DJ 671B, chiar şi neîncărcate, au afectat casele sătenilor, punând în pericol viaţa locuitorilor din Însurăţei.

În urmă cu doi ani, s-a încercat limitarea vitezei de circulaţie la 30 km pe oră la trecerea prin sat, dar acest lucru nu a dat rezultate. Sătenii ameninţă cu blocarea drumului, în cazul în care autorităţile nu vor găsi soluţii. Locuitorii propun folosirea unei rute ocolitoare, paralelă cu calea ferată, dar care ar necesita expropieri.

Între Motru şi Drobeta Turnu Severin se întâlnesc deseori coloane de doi-trei kilometri de autocamioane încărcate cu cărbune, ce staţionează pe marginea carosabilului, atunci când drumarii însoţiţi de Poliţia Rutieră scot cântarele de verificare pentru stabilirea tonajelor. Coloanele de maşini se pun în mişcare doar după plecarea organelor de control ale administraţiei drumurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS