12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUrmărit de italieni, prins la Almăj

Urmărit de italieni, prins la Almăj

Un doljean, de 23 de ani, dat în urmărire la nivel internațional de autoritățile italiene pentru tentativă de furt deosebit de grav, a fost prins de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale joi, iar în aceeași zi a și fost arestat.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, în cursul zilei de joi, poliţiştii de la Secția Rurală 1 Craiova, ajutați de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, l-au prins și dus pe Leonard Claudiu Martie, de 23 de ani, din comuna doljeană Almăj, urmărit la nivel internaţional de autorităţile judiciare din Italia.
Pe numele doljeanului, care a fost ridicat din comuna Almăj, autorităţile italiene emiseseră un mandat european de arestare pentru infracţiunea de tentativă de furt deosebit de grav, faptă comisă pe 15 martie, anul acesta, pe teritoriul Italiei.
Ulterior, Leonard Claudiu Martie a fost prezentat la Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel Craiova, unde procurorii au emis pe numele lui o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar în aceeași zi a fost dus la Curtea de Apel Craiova cu propunere de arestare preventivă.
Instanța a admis propunerea anchetatorilor și a dispus arestarea inculpatului pe o durată de 15 zile, în vederea predării către autoritățile italiene, iar în zilele următoare va fi tradus în limba română mandatul de arestare emis pe numele lui Leonard Claudiu Martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS