20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDescinderi ANAF la Strehaia

Descinderi ANAF la Strehaia

Inspectorii de la Finanţele Publice Mehedinţi, în frunte cu directorul general, au plecat ieri pe străzile oraşului Strehaia la vânătoare de maşini care aparţin unor persoane ce au uitat să treacă pe la casieria unităţii să-şi plătească datoriile către stat. Din declaraţia directorului, se pare că Finanţele Publice au de recuperat de la cetăţenii din Strehaia peste 30 de miliarde de lei.
De cum au intrat în oraş, au şi zărit în trafic un autoturism pe care îl căutau, cu numerele de înmatriculare MH-04-FSN. Nu au stat prea mult pe gânduri şi, înainte ca cetăţeanca de etnie romă să înceapă scandalul, au dat-o jos cu forţa de la volan, iar executorii au început să îi citească drepturile şi obligaţiile.
„Nu este maşina mea şi nu am de ce să vă dau cheile! Stau aici până vine proprietara şi dacă ea zice să vă dau cheile, le dau, dacă nu, nu. Ce să faceţi cu maşina? Să vă îmbogăţiţi voi?“, a strigat disperată femeia.
Datornicii prinşi în trafic s-au lăsat cu greu convinşi să cedeze bunurile şi au predat cheile doar când au văzut platformele pe care urma să fie urcate automobilele.
„Este o acţiune a ANAF. După cum ştiţi, firmele din acest oraş au eliberat facturi fictive către diferiţi agenţi economici din Severin şi din ţară, au prejudiciat bugetul statului cu TVA şi impozit pe profit, au acumulat datorii, iar noi încercăm să le recuperăm. Este foarte greu pentru că cetăţenii romi şi-au vândut bunurile între timp şi nu prea mai au nimic pe numele lor. Din acest motiv, ne-am adresat instanţei, am obţinut autorizaţie de pătrundere în domiciliile lor pentru executorii fiscali şi împreună cu forţele de ordine încercăm recuperarea datoriilor. Am acţionat deocamdată la trei locaţii, de unde avem de recuperat suma de 30 de miliarde de lei, însă întreaga datorie să ridică la câteva miliarde“, a declarat Cosmin Durac, director general DFP Mehedinţi.
Dacă în trafic cetăţenii de etnie romă au fost puşi pe scandal, atunci când inspectorii financiari au pătruns în locuinţele lor, proprietarii palatelor au fost mai liniştiţi, ei mulţumindu-se să regrete vremurile când făceau bani cu poala.
„Pentru ce îmi ia maşina, că a mai pus o bancă sechestru pe ea?! Noi nu avem bani de aia nu plătim taxele. Odată făceam afaceri cu fier vechi, dar acum suntem săraci şi bolnavi. Să ne lăsaţi în pace!“, a spus un cetăţean rom.
Ieri au avut loc şase astfel de acţiuni, dar în vizorul inspectorilor de la Fisc mai sunt peste 200 de cetăţeni de etnie romă care nu şi-au achitat dările către stat, în urma tranzacţiilor economice sau afacerilor cu facturi fictive. Romii sunt anchetaţi în diverse dosare instrumentate de DIICOT Mehedinţi.
Pentru a recupera prejudiciul cauzat de romii din Strehaia, reprezentanţii Fiscului au pus sechestru pe mai multe autoturisme de lux, printre care o Toyota, un WV Pasat şi un Audi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS