5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţi: Grupare specializată în infracţiuni informatice, destructurată

Mehedinţi: Grupare specializată în infracţiuni informatice, destructurată

O grupare infracțională organizată, specializată în infracțiuni informatice a fost destructurată de poliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate – SCCO Mehedinți și procurorii DIICOT.
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, membrii grupării sunt suspectați că au creat un prejudiciu de aproximativ 1.000.000 euro.    
În această dimineață, polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinţi–B.C.C.O. Craiova și procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi au efectuat 8 percheziții domiciliare pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat și au pus în executare şi 9 mandate de aducere emise de către Tribunalul Mehedinţi.

Cei în cauză sunt suspectați că au obținut în mod fraudulos date ale unor carduri străine din țări precum Franța, Italia, Olanda, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Austria și Germania, pe care ulterior le inscripționau pe carduri blanc ce urmau să fie folosite în scopuri ilicite sau le vindeau.
În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate aparatură folosită la copierea și inscripționarea datelor pe carduri, carduri neinscripționate, diferite sume de bani, laptop-uri, o tabletă, hard disk-uri, telefoane, înscrisuri și documente cu valoare probantă în cauză.

Persoanele identificate cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Mehedinţi, în vederea audierii şi dispunerii de măsuri legale corespunzătoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS