28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSenatorul Voicu, cinci ani cu executare

Senatorul Voicu, cinci ani cu executare

Senatorul PSD Cătălin Voicu a fost condamnat vineri de instanţa supremă la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul de corupţie în care a fost trimis în judecată alături de fostul judecător Florin Costiniu şi de oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic, decizia nefiind definitivă.
Voicu a fost condamnat la două pedepse pentru trafic de influenţă, respectiv la patru şi cinci ani de închisoare, iar pentru fals în înscrisuri a primit o pedeapsă de 1,2 ani de închisoare, el urmând să execute pedeapsa cea mai mare, adică cinci ani. Instanţa supremă a precizat că se deduce din pedeapsa de cinci ani perioada de arest preventiv executată de Voicu, din 30 martie 2010 până în 18 iulie 2011.
Omul de afaceri Costel Căşuneanu a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru cumpărare de influenţă, judecătorii instanţei supreme suspendându-i executarea pedepsei pentru o perioadă de șapte ani. Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, a fost condamnat la patru ani de detenţie, pentru cumpărare de influenţă, iar fostul judecător Florin Costiniu de la ÎCCJ a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. DNA a anunţat că va face recurs la completul de cinci judecători al instanţei supreme împotriva deciziei instanţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS