25.5 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAgricultura doljeană începe să se dezvolte

Agricultura doljeană începe să se dezvolte

După ce ani de zile doljenii s-au ferit să mai investească în agricultură şi s-au reorientat către afaceri, în special în domeniul serviciilor, începând de anul acesta lucrurile s-au schimbat. Tot mai mulţi fermieri investesc în agricultură.
Potrivit ultimelor date statistice, Doljul este campion la număr de proiecte întocmite pentru a accesa sprijin financiar pentru „fermele agricole de semisubzistenţă“.
„Camera Agricolă Dolj se află pe primul loc la nivel naţional la numărul de proiecte întocmite pe Măsura 141, în prima jumătate a acestui an (620). Următoarea Cameră Agricolă situată în acest clasament a fost Suceava, cu 480 de proiecte întocmite“, a declarat Laurenţiu Ivanovici, directorul executiv al Camerei Agricole Dolj, care a explicat că principalul motiv care a condus la acest interes crescut al fermierilor doljeni pentru accesarea de sprijin financiar pe Măsura 141, prin care se acordă sprijin nerambursabil fără a fi nevoie de finanţare din partea beneficiarilor, este faptul că sesiunea de depunere încheiată la sfârşitul lunii trecute a fost prima în care proiectele au fost întocmite gratuit.
La acesta se adaugă şi un interes semnificativ pentru agricultură, manifestat şi pentru studiile în domeniu. „Camera Agricolă Dolj se situează în prezent pe primul loc şi la numărul persoanelor înscrise sau care au absolvit cursurile de formare profesională a adulţilor pentru meserii din domeniul agriculturii (680)“, a adăugat Laurenţiu Ivanovici.
• Andreea Horcone

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII