15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalŞpagă pentru prim-procuror

Şpagă pentru prim-procuror

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, Teodor Trancă, a fost trimis ieri în judecată de procurorii DNA Piteşti, sub acuzaţia de trafic de influenţă. În acelaşi dosar au mai fost deferiţi justiţiei afaceristul Ovidiu Eugen Ciogescu, administrator al SC ELECTROVÂLCEA SRL Râmnicu Vâlcea, acuzat de cumpărare de influenţă, şi Elena Ramona Păuna, pusă sub acuzare pentru mărturie mincinoasă.

În rechizitoriu, procurorii DNA au menţionat că prim-procurorul Teodor Trancă a pretins şi primit de la Ovidiu Eugen Ciogescu, în perioada 2006-2010, bunuri electrocasnice în valoare de 5.215,70 lei, care au fost facturate şi plătite de această societate comercială.
În aceeaşi perioadă, mai mulţi angajaţi ai SC ELECTROVÂLCEA SRL, firma lui Ciogescu, au executat lucrări de amenajări interioare şi modernizări la instalaţiile electrice şi sanitare în valoare totală de 14.062,48 lei, atât la locuinţa prim-procurorului, cât şi la apartamentul fiicei acestuia, fără ca acestea să fie facturate şi plătite.
„Atât aparatura electrocasnică, cât şi lucrările au fost pretinse şi primite de inculpatul Trancă Teodor pentru ca, în calitatea sa de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea, să îşi exercite influenţa asupra procurorilor din subordine şi asupra poliţiştilor cu atribuţii de cercetare penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vâlcea pentru ca dosarele în care erau cercetaţi Ciogescu Ovidiu Eugen sau salariaţi ai firmei sale sau în care Ciogescu Ovidiu Eugen şi persoanele apropiate acestuia avea calitatea de reclamant să primească soluţii favorabile“, se arată într-un comunicat al DNA.
La rândul său, Elena Ramona Păuna este acuzată că, în momentul în care a fost audiată ca martor în acest dosar penal, a încercat să-i mintă pe procurorii anticorupţie în legătură cu faptul că Ciogescu a intervenit pe lângă prim-procurorul Trancă pentru a soluţiona favorabil plângerea pe care femeia o formulase împotriva fostului ei soţ.
Procurorii au instituit sechestrul asigurător asupra bunurilor lui Teodor şi Ciogescu. Dosarul va fi judecat de Curtea de Apel Piteşti.

Patru maşini drept şpagă

Ovidiu Eugen Ciogescu este în prezent arestat preventiv într-o altă cauză, în care a fost trimis în judecată tot de procurorii DNA Piteşti, pe 19 octombrie 2010, împreună cu Dorin Dobrişan, fost director al CEC BANK – sucursala Râmnicu Vâlcea, iar în ultima perioadă director al Administraţiei Bazinale de Apă Olt, Constantin Bododea, inginer în cadrul Compartimentului Logistică al CEC BANK – sucursala Râmnicu Vâlcea, Luminiţa Popescu, asociat unic şi administrator al SC DELUX IMOBILIARE Râmnicu Vâlcea, Florin Kovacs, administrator al SC PRO CONFORT SRL Râmnicu Vâlcea, şi Alexandra Mădălina Ciuteanu, consilier vânzări în cadrul CEC BANK Râmnicu Vâlcea.
Potrivit procurorilor DNA, în perioada februarie 2006 – noiembrie 2008, directorul sucursalei Râmnicu Vâlcea a CEC BANK SA, Dorin Dobrişan, a atribuit ilegal o serie de contracte de lucrări şi de prestări servicii către firma lui Ciogescu, SC ELECTROVÂLCEA SRL Râmnicu Vâlcea, în valoare totală de 1.431.196,95 lei. Prin aceste contracte ilegale s-ar fi produs un prejudiciu de 129.486,42 lei în dauna sucursalei CEC Râmnicu Vâlcea.
În aceeaşi perioadă, firma lui Ciogescu ar fi beneficiat din partea unităţii bancare de mai multe credite bancare preferenţiale.
În schimbul „serviciilor“ făcute în calitatea sa de director al Sucursalei CEC BANK SA Râmnicu Vâlcea, Dobrişan ar fi primit cu titlu de mită, de la Ciogescu, patru autoturisme de lux achiziţionate în sistem leasing (Volkswagen Passat HL, Audi A6 Quattro TDI, Audi A4 2.7 TDI, Volkswagen Passat model CC), cu o valoare de 164.422,36 euro şi 195.907,02 lei, dar şi bunuri de uz casnic (aparatură electronică precum home-cinema, televizoare LCD, combine frigorifice, maşini de spălat etc.) în valoare de 27.220 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII