22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRaliu spectaculos la Bucovăţ

Raliu spectaculos la Bucovăţ

41 de autoturisme, structurate pe cinci grupe, în funcţie de capacitatea cilindrică, au luat parte ieri la raliul organizat de Automobil Clubul Român (ACR) – filiala Dolj, în vecinătatea Craiovei, pe Dealul Bucovăţului. Vremea frumoasă a adus peste 1.000 de spectatori pe serpentinele şoselei care leagă Bucovăţul de Terpeziţa.

Startul s-a dat la ora 10.00, cursa incluzând patru tururi ale traseului – unul de recunoaştere şi trei cronometrate, în clasamentul final luându-se în calcul cel mai bun timp scos de fiecare concurent. Pentru a permite desfăşurarea concursului, o porţiune a drumului judeţean a fost închisă, circulaţia pe şoseaua Craiova – Cetate fiind deviată prin Leamna şi Sărbătoarea.

A lipsit Iustin

Poliţia Rutieră şi subofiţerii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj au asigurat ordinea pe traseu, pentru a preîntâmpina vreun eventual accident în care să fie răniţi spectatorii. Chiar pe serpentine, lângă curba care a pus cele mai multe probleme participanţilor, au stat, gata de intervenţie, o maşină de pompieri, o ambulanţă şi o autoplatformă a ACR. Din fericire, nu a fost nevoie de intervenţia ambulanţei, iar pompierii au dat doar o mână de ajutor la scoaterea din şanţ a maşinilor care nu reuşeau să se menţină pe carosabil la ieşirea din curbă. Şi au fost destule astfel de maşini care au nimerit şanţul de scurgere a apelor pluviale, lăsându-şi acolo spoilerele şi proiectoarele, însă nici unul nu a abandonat, ci a reluat cursa după ce a ieşit din şanţ.
O altă misiune a poliţiştilor şi jandarmilor a fost aceea de a observa dacă nu cumva vine să asiste sau chiar să participe la cursă şi craioveanul Iustin Covei. Judecat pentru clonare de carduri, fiul de judecător a fost eliberat nu demult din arest preventiv, având însă obligaţia de a nu părăsi Craiova. Covei nu a fost văzut la cursa de la Bucovăţ, iar explicaţia era simplă: deşi un împătimit al curselor de maşini, el risca să se întoarcă după gratii dacă ar fi ieşit din oraş.

Premii fără bani

Criza financiară s-a resimţit şi la acest raliu, premiile acordate câştigătorilor nefiind în bani, ci doar în diplome şi obişnuitele cupe. La clasa autoturismelor până în 1.400 cmc, primul loc l-a obţinut Radu Volintiru, urmat de Armand Ianoşi şi de Ionuţ Cîrstei. Adrian Gaulinski a urcat pe prima treaptă a podiumului la clasa 1.600 cmc, Lucian Bratu şi George Opriş clasându-se pe locurile 2 şi 3. La clasa 1.800 cmc s-au înscris doar doi concurenţi, Florin Dinele devansându-l cu aproape 5 secunde pe Gheorghe Spătaru. Disputa a fost mai aprigă la clasa 2.000 cmc, unde primul loc l-a obţinut Mihnea Duţescu, urmat de Dănuţ Radovici, iar pe al treilea loc s-a situat Monica Cojocaru. Cea mai disputată clasă a fost a maşinilor cu capacitate cilindrică de peste 2.000 cmc. Aici a fost declarat câştigător Alexandru Dăianu, urmat de Ionuţ Rebegilă şi Alexandru Lascu.
„Cu acest raliu, ACR Dolj a încheiat seria manifestărilor competiţionale organizate în 2010. Numărul mare de competitori şi de spectatori la cursa de duminică (ieri – n.r.) ne-a dovedit că astfel de acţiuni au succes, chiar şi în lipsa premiilor în bani, pentru că primează pasiunea participanţilor pentru sportul pe patru roţi“, a declarat Eugenia Niţă, directorul ACR Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII