26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDroguri şi acte false în Mehedinţi

Droguri şi acte false în Mehedinţi

Doi tineri din Mehedinţi riscă închisoarea, după ce sâmbătă noapte au fost depistaţi cu acte false şi consumând substanţe halucinogene.

Poliţiştii de la IPJ Mehedinţi au organizat mai multe acţiuni pentru depistarea persoanelor care consumă substanţe halucinogene. În cadrul acţiunii a fost depistat un tânăr, de 26 de ani, care a recunoscut că a fumat o jumătate de ţigară de canabis, însă poliţiştii au descoperit şi alte substanţe în maşina sa, dar nu se ştie despre ce este vorba.
„Efective din cadrul Serviciului de Combatere a Crimei Organizate l-au depistat în trafic pe S. T., de 26 de ani, pasager într-un autoturism de lux, care fumase o jumătate de ţigară de canabis. La controlul amănunţit al autoturismului a fost găsită în cotieră şi altă substanţă psihotropă care a fost trimisă la laborator pentru identificare. Conducătorul auto, M. E., de 23 de ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost şi el testat pentru stabilirea consumului de substanţă psihotropă sau halucinogenă, fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice. Faţă de acesta, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, cât şi reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării. Faţă de S. T. s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de posesie şi consum de droguri“, a declarat Andreea Dobre, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinţi.
Cu aceeaşi ocazie, poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei  Organizate au depistat alt tânăr, de 24 de ani, care avea asupra sa patru cărţi de identitate şi un permis de conducere false, pe care intenţiona să le introducă în Drobeta Turnu Severin, în scopul obţinerii unor foloase materiale.
„Poliţiştii mehedinţeni l-au depistat pe S. A., de 24 de ani, din localitatea Izvorul Bârzii, care avea asupra sa patru cărţi de identitate şi un permis de conducere, documente false, pe care intenţiona să le plaseze în Drobeta Turnu Severin, pentru a le vinde. Faţă de acesta s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale şi fals privind identitatea“, a spus Drobre.
Cei doi tineri au fost reţinuţi 24 de ore pentru cercetări, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cel care a consumat canabis riscă să stea după gratii până la 25 de ani, iar tânărul asupra căruia au fost găsite acte false riscă trei ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII