15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPompierul nu era pompier

Pompierul nu era pompier

Individul care a încercat să scape de suspendarea permisului, spunându-i agentului de circulaţie că lucrează la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Oltenia“ al judeţului Dolj şi se grăbeşte la serviciu, s-a dovedit a fi doar un impostor.
„În baza de date a instituţiei noastre nu figurează nici un Ionuţ Badea ca angajat al ISU Dolj“, a precizat ieri căpitanul Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj. Reprezentantul acestei instituţii a ţinut să menţioneze că ISU Dolj se dezice de orice încercare a vreunei persoane – fie ea şi angajat al respectivei unităţi – de a-şi justifica încălcarea legii prin faptul că este salariat al ISU şi îşi rezervă dreptul de a-i chema în judecată pe cei care pătează imaginea ISU. „Nici o persoană nu are dreptul să se prevaleze de calitatea de angajat al ISU pentru a-şi justifica o încălcare a legii“, a spus căpitanul Cocoşilă.
Reamintim că, miercuri după-amiază, Ionuţ Badea, de 22 de ani, din Craiova, tras pe dreapta de agenţii de la Rutieră pentru că nu ar fi acordat prioritate pietonilor care traversau pe zebră, în faţa magazinului Unirea, a încercat mai întâi să-i impresioneze pe poliţiştii care l-au oprit, spunându-le că e angajat al ISU Dolj şi se grăbeşte la serviciu. Apoi, tot el i-a cerut poliţistului actele. Agentul s-a legitimat, apoi i-a solicitat presupusului pompier permisul de conducere. „Păi, nu-l am la mine!“, a fost răspunsul şoferului. Poliţistul l-a sancţionat cu 360 de lei amendă, pentru nepurtarea centurii de siguranţă şi neacordarea de prioritate pietonilor aflaţi în traversare, dispunând totodată faţă de conducătorul auto şi suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII