7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătăuşul Drăgan, filmat de primărie

Bătăuşul Drăgan, filmat de primărie

http:http://www.youtube.com/watch?v=na8BIq9tPoY

Bătaia pe care Cosmin Drăgan i-a aplicat-o lui Pavel Rentea, pentru că acesta din urmă „şi-a permis“ să traverseze prea lent pe zebră cu nepoţica de mână, a fost surprinsă de o cameră de luat vederi a Primăriei Craiova.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj a obţinut ieri o nouă probă împotriva lui Gigi Cosmin Drăgan. Este vorba de imaginile surprinse de o cameră de monitorizare a traficului, instalată de Primăria Craiova chiar în zona sensului giratoriu de la intersecţia bulevardului Decebal cu strada Amaradia. Respectiva cameră a filmat întregul conflict, de la altercaţia dintre cei doi izbucnită chiar pe trecerea de pietoni şi până la momentul în care Rentea face stop cardiac şi cade la pământ fără suflare.
„În cursul zilei de astăzi (ieri – n.r.) am aflat că incidentul a fost filmat de o cameră de supraveghere stradală. Procurorul de caz a solicitat această înregistrare, pe care a primit-o de la primărie în aceeaşi zi, urmând să fie luată în considerare la rezolvarea cauzei“, a declarat procuror Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Agresorul s-a luat după bunic să-l ia la bătaie

Deşi este o filmare de ansamblu a zonei, iar locul conflictului abia se distinge, filmul cu pricina se poate dovedi extrem de folositor pentru a stabili cu certitudine – coroborat cu declaraţiile martorilor – modalitatea în care s-a derulat conflictul. Totodată, pe această cale pot fi verificate şi susţinerile învinuitului, potrivit căruia victima ar fi provocat conflictul.
Imaginile – puse şi la dispoziţia presei de către procurori – arată mai întâi că debutul conflictului între Rentea şi Drăgan a avut loc chiar pe trecerea de pietoni, acolo unde bărbatul – care îşi ţinea cu o mână nepoţica de şase ani, iar cu cealaltă trăgea bicicleta fetiţei – nu ar fi traversat suficient de repede ca să fie pe placul tânărului de 22 de ani, aflat la volanul unui BMW cu numere de Anglia. Se poate distinge la începutul filmului conflictul de pe zebră între cei doi şi apariţia altor persoane care încearcă să-l calmeze pe şofer.
Bunicul şi nepoţica pleacă apoi, încet, pe trotuarul bulevardului, către sensul giratoriu. Se depărtaseră vreo 30 de metri de locul conflictului iniţial. Scandalul părea că se sfârşise, însă Drăgan vine în fugă pe urma bătrânului şi-l ia la palme sau pumni, fără să pară că a fost provocat. Primind loviturile în plin, Pavel Rentea este doborât la pământ de adversarul său mai tânăr, fără să pară că a apucat să schiţeze vreun gest de apărare.
Doi oameni vin în grabă să-l salveze pe bunic. Îl iau aproape pe sus pe agresor şi îl duc înapoi la maşină. O Dacie albă opreşte în dreptul bărbatului rănit. Dându-şi seama că încurcă circulaţia, şoferul avansează câteva zeci de metri, trage pe dreapta chiar în giratoriu şi coboară, dând fuga la bunicul agresat. Pavel Rentea îi spune ce s-a întâmplat, iar alte persoane care văzuseră de la distanţă conflictul traversează să-l întrebe şi ele dacă e bine. Rentea stă de vorbă cu aceştia, le explică despre conflict, apoi oamenii pleacă.
Rămas doar cu nepoţica, bunicul îşi dă seama că nu se simte tocmai bine. Mai face câţiva paşi până la un soclu de beton aflat chiar în dreptul sensului giratoriu, se aşază, apoi cade lat, fără cunoştinţă, sub ochii nepoatei lui de şase ani. Alertaţi, probabil, de ţipetele fetiţei, mai mulţi oameni sar în ajutorul bărbatului. Era însă prea târziu. Inima lui Pavel Rentea n-a rezistat infarctului suferit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

91 COMENTARII