19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAu pus în pericol circulaţia feroviară

Au pus în pericol circulaţia feroviară

Poliţia din Drobeta Turnu Severin a prins în flagrant doi tineri care furaseră cuplele metalice dintre mai multe vagoane, punând în pericol un tren de marfă cu 18 vagoane.
„Au furat cuplele, respectiv legăturile dintre vagoane. Dacă trenul pleca, nouă vagoane rămâneau pe loc şi puteau să deraieze şi celelalte nouă. Cred că voiau să le vândă la fier vechi“, a spus mecanicul trenului.
Tinerii severineni, de 19 şi 20 de ani, au desfăcut cu chei potrivite cuplele dintre nouă vagoane, lăsând garnitura de tren prinsă în câteva furtunuri sub presiune. Poliţia a reuşit să-i prindă în flagrant pe cei doi tineri în timp ce se pregăteau să ducă primul transport cu maşina la un centru de colectare a fierului vechi. „Cei doi au fost imobilizaţi şi duşi la postul poliţiei, unde vor rămâne în arest pentru 24 de ore, după care vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, cu propunere de arestare preventivă pentru furt calificat“, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi, Nicolae Lohon. Chiar dacă au fost prinşi în flagrant, hoţii nu îşi recunosc fapta.
În cazul în care vor fi găsiţi vinovaţi de furt calificat, cei doi riscă să stea după gratii între trei şi cinci ani, dar, dacă se va constata că a fost pusă în pericol şi siguranţa circulaţiei feroviare, pedeapsa poate fi de 20 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU