23.9 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalOpt dintr-o lovitură

Opt dintr-o lovitură


Opt mehedinţeni au scăpat ca prin minune, după ce căruţa în care se aflau a fost lovită de un autoturism de teren.

Accidentul s-a produs duminică seară, în comuna Baloteşti, lângă Drobeta Turnu Severin, după ce Gheorghe Izvoranu, din localitate, aflat în stare de ebrietate şi care conducea cu viteză maşina, nu a acordat prioritate căruţei în care se aflau opt persoane, intrând în aceasta. „Am auzit zgomot şi am ieşit afară să vedem ce s-a întâmplat. Atunci am văzut o căruţă ruptă în două şi două femei de jos, alţii fiind loviţi“, a spus un bărbat din localitate.
De frica sătenilor adunaţi la locul accidentului, care spun că mai tot timpul consăteanul lor, fiul unui om cu influenţă în judeţ, încalcă legile şi umblă beat la volan, şoferul nici nu a coborât din maşină. „Aşa merge tot timpul cu maşina. Nu ţine cont de nimic, se urcă beat la volan. Crede că, dacă are bani şi maşină scumpă, are dreptul să facă tot ce vrea el pe stradă. Oamenii ăştia mergeau pe partea lor cu căruţa, iar el nu le-a dat prioritate şi a intrat în ei“, a spus alt localnic.
Gheorghe Izvoranu a spus însă că nu a băut nimic. „Eu veneam din faţă şi nu i-am văzut, pentru că nu aveau nici un fel de lumini. Au apărut brusc în faţa mea şi nu am mai putut face nimic. Nu am băut nimic“, a spus şoferul.

Cauza accidentului, neacordarea de prioritate

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. „În această seară (duminică – n.r.), în comuna Baloteşti, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu patru victime, două rănite mai grav, alte două, mai uşor, şi încă patru persoane cu lovituri superficiale. Accidentul s-a produs pe fondul neacordării de prioritate din partea şoferului unui autoturism de teren, care a intrat într-o căruţă. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, indicând o concentraţie de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, pentru recoltarea probelor de sânge. În continuare se fac cercetări“, a spus Robert Coman, subcomisar la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Mehedinţi.
Cele patru victime au fost transportate la spital. „Cele patru persoane au suferit mai multe leziuni şi contuzii la cap, membre inferioare, superioare şi toracice. Două dintre ele sunt mai grav rănite, dar toţi cei patru au rămas internaţi pentru investigaţii şi tratamente“, a declarat Aurelia Veropaeva, medic pe ambulanţă.
Şoferul vinovat a rămas fără permis şi va fi trimis în judecată pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS