15.6 C
Craiova
joi, 30 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalBuşe rămâne în arest

Buşe rămâne în arest

Judecătorii Tribunalului Dolj au respins ieri recursul formulat de Alin Constantin Buşe, tânărul craiovean care a condus un microbuz fără a avea permis şi a provocat un accident în care au murit doi oameni.

 

Alin Constantin Buşe, de 19 ani, agent de pază la firma SC TPI Security, craioveanul care a sustras un microbuz de la societatea Tifco SA, l-a condus fără permis şi a lovit un taxi ai cărui şofer şi pasager au murit, va rămâne în arest cel puţin 29 de zile. Aceasta a fost decizia luată ieri de judecătorii Tribunalului Dolj, care au respins recursul formulat de apărătorii lui Buşe împotriva încheierii pronunţate marţi de Judecătoria Craiova, prin care s-a dispus arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile. Reprezentanţii Tribunalului Dolj au precizat că a fost „respins recursul formulat de inculpatul Buşe Alin Constantin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, furt calificat şi conducere fără permis, împotriva încheierii pronunţate de Judecătoria Craiova“.

Pe 1 ianuarie, taxiul condus pe bulevardul Nicolae Titulescu de Gheorghe Dinu, de 56 de ani, din Craiova, a fost lovit în plin de un microbuz al societăţii Tifco SA. Taximetristul a murit pe loc, în urma impactului deosebit de violent, iar Alin Gigi Florea, de 23 de ani, tot din Craiova, pasagerul acestuia, a murit după o zi, la Spitalul de Urgenţă. Poliţiştii de la Rutieră au stabilit atunci că microbuzul a fost condus de Buşe, care îl sustrăsese împreună cu mai mulţi litri de motorină de la societatea Tifco, unde lucra ca agent de pază, şi a plecat spre Zalău chiar dacă nu avea permis de conducere.

 

Alt caz, altă soluţie

 

Spre deosebire de craioveanul Alin Constantin Buşe, recursul formulat de apărătorii medicului Adrian Iosif Cocoană, protagonistul unui accident mortal petrecut la Timişoara, a fost admis. Deşi cele trei infracţiuni pentru care este judecat Cocoană – ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi fugă de la locul accidentului – s-au petrecut în Timişoara, procesul a fost strămutat la Craiova, la începutul lunii decembrie, din cauza unei incompatibilităţi. Prima înfăţişare a avut loc pe 11 decembrie, la Judecătoria Craiova, unde magistraţii au decis ca inculpatul să rămână în spatele gratiilor pentru încă 60 de zile, urmând să fie judecat în stare de arest preventiv. Avocatul inculpatului Cocoană a formulat recurs în aceeaşi zi, urmând ca această cale de atac să fie judecată la Tribunalul Dolj.

Recursul s-a judecat pe 13 decembrie, acesta fiind admis. Judecătorii doljeni au înlocuit măsura arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi municipiul Timişoara, cu excepţia deplasării la termenele de judecată la instanţele din Craiova.

Judecătorii doljeni au precizat atunci că, în ceea ce priveşte admiterea recursului inculpatului Cocoană, s-a apreciat că nu mai există temeiurile care au stat la baza luării măsurii arestării preventive şi că perioada petrecută în arest trebuie să fie rezonabilă.

Remember

 

Accidentul în care a fost implicat medicul Cocoană s-a produs pe 19 august, pe Calea Aradului din Timişoara. Acesta se afla la volanul unui Ferrari şi, după cum au stabilit anchetatorii, s-a angajat într-o depăşire neregulamentară şi a acroşat un taxi, după care Ferrari a fost proiectat pe trotuar, unde a lovit doi pietoni: Lucian Reja-Peter, de 28 de ani, şi prietena acestuia, Cristina Rohnean. Lucian a murit la scurt timp, în urma rănilor suferite, iar prietena sa a fost rănită uşor. După accident, şoferul a abandonat maşina şi pe cele două victime şi a fugit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII