22.6 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendierea miriştilor, pericol pe DN 54

Incendierea miriştilor, pericol pe DN 54

O maşină a ars, iar două persoane au fost în pericol să-şi piardă viaţă din cauza unor focuri nesupravegheate pe terenurile SC Agromec SA.

 

Acţiunea de ardere a miriştilor pe terenurile SC Agromec SA Vişina a fost la un pas de a provoca o tragedie pe Drumul Naţional 54, la şapte kilometri de Corabia.

Evenimentul s-a produs duminică, în jurul orei 16.00. Deşi focul se întinsese pe zeci de hectare şi se apropiase periculos de Drumul Naţional 54, poliţiştii nu au oprit circulaţia pe segmentul de şosea supus pericolului. O maşină de pompieri încerca să stingă flăcările pe câmp. A ars în totalitate o maşină şi două persoane, tată şi fiică, au fost în pericol să-şi piardă viaţa în flăcări. Bărbatul a declarat că este hotărât să-şi recupereze pagubele. Societatea Agromec Vişina este controlată de actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, fost administrator. Poliţia Corabia a deschis o anchetă în acest caz.

Florea Sindile, de 51 de ani, împreună cu fiica sa, Nicoleta, de 22 de ani, se întorcea cu maşina sa, o Dacia Papuc cu numărul de înmatriculare OT-57-LOC, dinspre Sibiu către localitatea de domiciliu, comuna Gârcov. Între Vişina şi Corabia,
într-o fracţiune de secundă, Dacia a fost cuprinsă de flăcări. Şoferul a frânat brusc şi a coborât cât a putut de repede din maşină, împreună cu fiica sa.

„Mergeam liniştiţi pe şosea când deodată o pală de vânt a adus asupra noastră un fum gros şi o vâlvătaie care a cuprins maşina. Am frânat brusc şi am coborât cu fata din maşină. Autoturismul a ars în totalitate. Cei care îşi ard miriştile trebuie să asigure limitele cu brazde, cum se făcea odinioară, pe vremea lui Ceauşescu“, a povestit ieri Florea Sindile. Maşina pompierilor voluntari de la Corabia, care se afla pe câmp, a intervenit pentru stingerea focului care cuprinsese autoturismul.

 

„Arderi necontrolate“

 

Bărbatul dă vina şi pe poliţişti. „La faţa locului erau doi poliţişti, care nu au oprit circulaţia. Am anunţat eu la 112, că maşina de pompieri era la lucru pe câmp. Nu a venit nimeni“, a spus păgubitul. Florea Sindile crede că proprietarii terenului au dat foc miriştilor după ce grâul a fost treierat. „Se ştie că după treierat oamenii incendiază miriştile. Sper că poliţiştii îi vor descoperi pe vinovaţi“, a declarat Florea Sindile.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Olt a dat ieri un comunicat de presă, în care arată că a fost vorba de „arderi necontrolate“.

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Paul Stănescu, controlează din umbră SC Agromec SA Vişina, al cărei administrator a fost până de curând. Contactat pentru a comenta evenimentul, el a închis telefonul după ce l-a rugat pe ziarist să nu-l mai deranjeze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS