22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMinistrul transporturilor, fără permis

Ministrul transporturilor, fără permis

Poliţia i-a suspendat lui Ludovic Orban permisul de conducere pentru că nu a raportat imediat un accident de circulaţie.

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a rămas fără carnet de conducere în urma unui accident de circulaţie pe care a omis să-l raporteze la poliţie în timp util. Accidentul s-a produs duminică, în jurul orei 14.30, pe şoseaua Cotroceni, când ministrul Orban a pierdut controlul autoturismului său marca Audi A6, care a derapat, a rupt un stâlp şi a intrat în coliziune cu un Matiz parcat pe trotuar, proiectându-l în vitrina unui magazin.

Orban ar fi trebuit să declare accidentul la poliţie în 24 de ore de la producerea evenimentului rutier. Ministrul s-a prezentat însă abia luni seară, în jurul orei 19.30, la sediul Brigăzii Poliţiei Rutiere a Capitalei, pentru a declara accidentul. Întrucât trecuseră mai mult de 24 de ore de la producerea acestuia, Ludovic Orban s-a ales cu permisul suspendat pentru 30 de zile, primind totodată cinci puncte de penalizare, plus o amendă de 195 de lei. Aceleaşi sancţiuni le-a primit şi şoferul Matizului, care s-a prezentat şi el la poliţie tot luni seară, în jurul orei 22.00.

 

De vină e deszăpezirea

 

Ministrul transporturilor a susţinut ieri că nu a anunţat la timp accidentul în care a fost implicat deoarece a avut o problemă familială, a fost ocupat să coordoneze duminică seară acţiunile de deszăpezire, iar luni a făcut analize medicale. Orban a menţionat că a aşteptat mai multă vreme la locul accidentului să vină un echipaj de poliţie, dar că poliţiştii nu au venit. Nu a precizat însă dacă i-a şi anunţat pe aceştia despre accident. „Sunt un cetăţean al României, nu mă prevalez de funcţia de ministru, dovadă în acest sens fiind faptul că răspund exact ca orice cetăţean“, a mai spus ministrul transporturilor. A adăugat că singura victimă a accidentului a fost el însuşi şi că nu este de acord să fie supus unui scandal mediatic din pricina unui incident „banal“. Orban a declarat că a lăsat lucrurile să se desfăşoare şi că nu ar fi încercat să intervină nici măcar pe lângă colegul său de la Interne pentru a scăpa de consecinţele accidentului.

Ministrul de interne, Cristian David, a luat apărarea poliţiştilor din subordine, care nu aveau motiv să se prezinte la locul accidentului. „Nu am de ce să discut eu cu domnul Orban despre acest accident, este o problemă care intră în competenţa Poliţiei Rutiere“, a declarat ministrul de interne, menţionând că, „din informaţiile pe care le avem, este vorba despre o tamponare uşoară care nu comporta prezenţa poliţiei şi a fost raportată ulterior“.

Deşi ministrul Orban susţine că nu a existat nici o victimă, poliţiştii îl contrazic. Ofiţerii de la Poliţia Rutieră au reuşit să identifice victima accidentului de circulaţie produs de Ludovic Orban, a anunţat aseară purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan. Este vorba de o elevă de 14 ani, ai cărei părinţi au declarat poliţiei că fata nu a suferit leziuni în urma accidentului şi că nu doresc să depună plângere, situaţie în care ministrul nu va păţi nimic.

Reglementare

Potrivit legii, o tamponare uşoară trebuie declarată la poliţie în cel mult 24 de ore. În cazul în care accidentul s-a soldat şi cu victime, nu doar cu pagube materiale, incidentul trebuie anunţat imediat, iar şoferii nu au voie să părăsească locul accidentului şi să mute maşinile fără încuviinţarea poliţiei, exceptând cazul în care starea victimei impune transportarea ei de urgenţă la spital.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII