26.5 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalSezonul furturilor de animale

Sezonul furturilor de animale

Pentru hoti, la mare cautare sunt acum porcii si curcanii, insa nu sunt de lepadat nici bovinele.


Politistii doljeni se confrunta in ultima vreme cu tot mai multe furturi de animale, intrucât hotii stiu ca pot gasi mult mai repede cumparatori in aceasta perioada, in care oamenii isi fac provizii pentru masa de Craciun.


Univers cu curcanul in brate


O patrula de politisti comunitari isi facea sâmbata rondul prin apropierea stadionului „Ion Oblemenco“ din Craiova. Politistii au observat trei persoane – Romulus Sandu, de 39 de ani, Laurentiu S., de 16 ani, si Univers G., de 15 ani, toti din satul Plopsor al comunei doljene Salcuta – care se chinuiau sa transporte trei curcani si doua curci. Politistii comunitari i-au luat la intrebari pe detinatorii curcanilor cu privire la provenienta pasarilor. Cum acestia n-au dat raspunsuri suficient de concludente, au fost condusi cu curcani cu tot la Sectia 2 Politie Craiova. Politistii au stabilit destul de repede ca cei trei sustrasesera curcanii in noaptea anterioara din gospodaria unui batrân, consateanul lor Ion Chirita, de 80 de ani, si când au fost prinsi tocmai cautau cumparatori pentru pasarile furate.


In urma audierilor, politistii au reusit sa mai rezolve dosarul altui furt, petrecut in luna martie a acestui an si inregistrat cu autor necunoscut. Minorul Laurentiu S. a recunoscut ca, impreuna cu amicul sau Mihai Leonard, tot din Salcuta, in prezent „domiciliat“ in arestul politiei pentru o tâlharie, a furat subansamble ale unui utilaj agricol, care ii apartinea consateanului lor Constantin Patru Mic.


Cu Loganul dupa vaca


Agentii Postului de Politie Afumati iesisera in noaptea de sâmbata spre duminica in patrulare cu Loganul de serviciu. Intre satele Boureni si Covei politistii au intâlnit doi copii – Petrica B., de 13 ani, si Ionut A., de 17 ani, ambii din Bailesti – care se deplasau pe jos, tragând dupa ei o vaca legata cu o funie. Agentilor li s-a parut suspecta scoaterea la plimbare a vacii in miez de noapte, asa ca i-au condus pe cei doi (si vaca) la punctul de politie din Boureni. Cu ocazia verificarilor, politistii au stabilit ca sâmbata seara minorii sustrasesera vaca din curtea lui Ilie Motataianu, de 68 de ani, din Bailesti, si se deplasau cu ea la târg unde intentionau sa o vânda.


Bovina a fost restituita partii vatamate, iar Petrica si Ionut s-au ales cu dosar penal pentru furt calificat.


Carne de porc pentru Bairam


Când nu pot fura porcul, hotii se multumesc si cu carnea animalului sacrificat de Sarbatori. Cam asa s-a intâmplat pe 14 decembrie, când Ionel Stefan, de 42 de ani, din Bailesti, a sesizat politia despre faptul ca persoane necunoscute au patruns in locuinta sa si au sustras dintr-o incapere cantitatea de 60 kg carne de porc. Politistii au identificat autorul furtului in doar câteva ore. Era vorba despre Sabina Bairam, de 22 de ani, din localitate, de la care a si fost recuperata carnea de porc, fiind restituita persoanei pagubite. Tânara s-a ales cu dosar penal pentru savârsirea infractiunii de furt.


Furt calificat


Furtul calificat este sanctionat cu inchisoare de la trei la 15 ani. Fapta este descrisa de Codul Penal drept furtul savârsit in anumite conditii: de doua sau mai multe persoane impreuna, intr-un loc public, intr-un mijloc de transport in comun, in timpul noptii sau al unei calamitati, prin efractie, escaladare sau prin folosirea fara drept a unei chei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS