21.2 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident mortal in Craiova

Accident mortal in Craiova

Doi tineri si-au pierdut viata, iar alti trei au fost raniti intr-unul dintre cele mai teribile accidente de circulatie care au avut loc in ultimii ani in Craiova.


Duminica dimineata, ora 4.20. Un Cielo auriu, cu numarul de inmatriculare DJ-26-ALB, rula nebuneste pe bulevardul Carol I din Craiova, dinspre centru catre gara. In masina erau cinci persoane, patru baieti si o fata, care tocmai plecasera de la barul Mirage si se indreptau catre alt loc in care sa-si incheie noaptea de distractie. La volan se afla proprietarul autoturismului – fiul unui agent de la Sectia 3 Politie Craiova.


La un moment dat, in zona Podisor, in conditii inca neelucidate de anchetatori, masina a virat usor spre stânga, a traversat celalalt sens de circulatie si s-a izbit violent de un stâlp de electricitate. Impactul a fost nimicitor, in conditiile in care masina s-a rasucit si s-a lovit de stâlpul de beton cu portiera dreapta-fata. Socul a fost atât de puternic incât autoturismul s-a incolacit pe stâlp.


Prinsi intre fiarele autoturismului


In urma accidentului, cei cinci au ramas prinsi intre fiarele contorsionate ale vehiculului.


Trei ambulante si masina de descarcerare a pompierilor doljeni s-au deplasat la fata locului pentru a scoate victimele dintre ramasitele masinii. Pentru doi dintre ocupantii vehiculului a fost insa prea târziu.


Alina Covasala, de 24 de ani, din Caraula – Dolj, care statea pe locul din dreapta spate, a decedat pe loc, in urma impactului. Soferul masinii, Dragos Staicu, de 25 de ani, era constient inca dupa impact, insa a decedat câteva minute mai târziu, inainte ca echipele de interventie sa fi apucat sa-l scoata din resturile vehiculului.


Interventia pompierilor de la descarcerare si a cadrelor medicale a durat mai mult de o ora. A fost nevoie ca masina sa fie taiata cu aparatura speciala pentru ca pasagerii sa poata fi scosi dintre fiarele contorsionate.


In mod surprinzator, ocupantul locului din dreapta-fata a supravietuit impactului care s-a produs chiar in dreptul sau.


Cei trei supravietuitori – Marian Pereanu, de 27 de ani, Daniel Anghel, de 21 de ani, si Marian Parpala, de 29 de ani, au fost transportati la Spitalul de Urgenta Craiova pentru a primi ingrijirile medicale necesare. Ei au suferit multiple traumatisme si fracturi, cel mai usor ranit fiind Pereanu, care a scapat doar cu o taietura la o ureche.


Pirueta cu masina?


Lucratorii Serviciului Politiei Rutiere Dolj au inceput cercetarile pentru a stabili conditiile in care s-a produs accidentul. „Dupa primele cercetari, se pare ca accidentul s-a produs din cauza excesului de viteza. Continuam investigatiile pentru a stabili cu certitudine modalitatea in care s-a produs acest tragic eveniment rutier“, a declarat subinspectorul Alin Apostol, din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Dolj.


Oamenii legii incearca sa stabileasca acum din ce cauza a ajuns autoturismul Cielo pe contrasens si mai ales daca soferul a incercat sa frâneze inainte de impact, intrucât urmele de la fata locului nu erau suficient de relevante. Politistii urmeaza sa studieze si ipoteza avansata de unii martori, potrivit careia soferul ar fi vrut sa efectueze o pirueta cu masina, folosind frâna de mâna.


Bauti la volan


In noaptea de sâmbata spre duminica, politistii doljeni au derulat o ampla actiune de depistare a soferilor care se aflau sub influenta alcoolului. 14 soferi s-au ales cu amenzi, iar alti patru cu dosare penale pentru conducere sub influenta alcoolului sau refuzul de a li se recolta probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII