16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalMircea Anghel expune in Austria

Mircea Anghel expune in Austria

Lucrarile semnate de artistul fotograf Mircea Anghel, presedintele Fotoclubului „Mihai Dan-Calinescu“, vor putea fi admirate timp de doua saptamâni si de austrieci. In acelasi timp, craioveanul mai pregateste o expozitie, care va fi gazduita de o galerie de arta din Miercurea Ciuc.


Când talentul este dublat si de o pofta de munca nesatioasa apare performanta. La sfârsitul acestei saptamâni, 25 de lucrari (care cuprind toate genurile artei: nud, compozitie, peisaj) semnate de artistul fotograf Mircea Anghel au fost expuse tocmai in Austria. „De aceasta data expun impreuna cu alti trei prieteni, Armand Beraru, din Israel, Lothar Schoerg, din Austria, si Stefan Toth, de la Fotoclubul «Nufarul» din Oradea“, a spus Mircea Anghel. Lucrarile celor patru artisti vor fi expuse la Casa Congreselor dintr-un oras din apropierea Salzburgului, timp de doua saptamâni, intre 11 si 24 august, iar data vernisajului nu a fost aleasa intâmplator. Pe 11 august, Armand Beraru isi sarbatoreste ziua de nastere, motiv pentru care colegii sai au decis sa-i faca o surpriza nepretuita. „Am decis de comun acord cu ceilalti doi artisti fotografi sa-i dedicam aceasta expozitie lui Armand Beraru. Aceasta a fost surpriza noastra pentru sarbatoritul zilei“, a afirmat presedintele fotoclubului „Mihai Dan-Calinescu“ din Craiova. Lucrarile realizate de cei patru artisti, strânse intr-o singura expozitie, au putut fi admirate de iubitori ai frumosului din mai multe colturi ale lumii.


Craiovenii mai au de asteptat


„Este vorba de o expozitie itineranta. A fost in Israel, la Centrul Educativ „Leo Beck“ din Haifa, acum se gaseste in Austria, iar in viitor lucrarile vor lua si calea României“, a precizat Mircea Anghel. Mai intâi operele celor patru artisti vor poposi la Fotoclubul «Nufarul» din Oradea, dupa care vor ajunge si in Craiova. Oltenii vor mai avea insa de asteptat pâna a se delecta cu fotografiile transformate in opere de arta. „In Craiova, expozitia va veni anul viitor“, a promis presedintele fotoclubului „Mihai Dan-Calinescu“.


Si chiar daca este sezonul vacantelor, lui Mircea Anghel nici nu-i sta gândul la concediu. In viitorul apropiat artistul pregateste o noua expozitie, de aceasta data una care va contine doar lucrari proprii. Evenimentul va avea loc departe de meleagurile oltenesti, tocmai la Miercurea Ciuc. „Pe 28 august va avea loc vernisajul unei expozitii personale de fotografii. Lucrarile vor fi gazduite de fotoclubul «Harghita» din Miercurea-Ciuc“, a spus artistul fotograf. Pentru cele patruzeci de fotografi, acesta a ales titlul „Gânduri“.


In ceea ce-i priveste pe craioveni, acestia pot merge la Fotoclubul „Mihai Dan-Calinescu“, situat in cadrul Casei Armatei, pentru a vizita Expozitia artistilor fotografi din Grecia, care va fi deschisa pâna la sfârsitul lunii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS