15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTiganeala in Craiovita Noua

Tiganeala in Craiovita Noua

Cartierul Craiovita Noua a fost marti scena unui scandal intre romi, aplanat de politistii Sectiei 5, care i-au sanctionat pe protagonisti cu amenzi totalizând 84 de milioane de lei vechi pentru tulburarea linistii publice.


Totul a pornit de la o poveste de amor intre doi tineri romi: Ionut Alexandru Tocila, de 18 ani, si Alina I., de numai 15 ani. Cei doi se cunosteau din Craiova, dar s-au reintâlnit anul trecut in Italia. S-au hotarât sa se casatoreasca, anuntându-l de intentiile lor pe tatal fetei, aflat tot in Italia, dar in alta localitate. Când a aflat ca va deveni socru mic, tatal fetei i-a chemat la el pe cei doi. Numai ca tinerii s-au intors in România, Alina mutându-se la Ionut.


Povestea lor a ajuns in atentia staborului, care a decis ca acestia pot ramâne impreuna daca familia lui Ionut plateste familiei fetei suma de 20.000 de euro drept „pret al fecioriei“, conform traditiei etniei romilor. Prima transa, de 10.000 de euro, a fost achitata, iar diferenta urma sa fie platita pâna la sfârsitul acestei luni. Numai ca „afacerea“ nu i s-a parut tocmai corecta tatalui fetei, care s-ar fi asteptat la ceva mai mult. Asa ca barbatul, din Italia, si-a trimis rudele s-o ia pe fata inapoi acasa.


Scandalagiii, linistiti cu amenzi


Marti, in jurul orei 15.00, mama, bunica si matusa s-au dus acasa la Ionut Tocila, in blocul 67 din Craiovita Noua, s-o ia inapoi pe Alina. Au strigat-o sa vina jos, iar când a coborât, au incercat s-o ia acasa impotriva vointei sale.


Alinei i-au sarit in ajutor rudele lui Ionut, iesind un scandal „ca la usa cortului“, asezonat din belsug cu insulte si amenintari. N-au apucat insa sa se ia la bataie, pentru ca un vecin a apelat politia prin 112, anuntând scandalul in derulare.


In doua minute, patru masini de politie au descins la fata locului. Oamenii legii i-au „invitat“ la sectie pe scandalagii, unde i-au „calmat“ cu amenzi consistente, cuprinse intre 15 si 20 de milioane pentru fiecare dintre participantii la scandal.


Cât despre „mireasa“ disputata de cele doua familii, politistii au fost nevoiti s-o incredinteze pe Alina mamei, conform legii, intrucât este minora. Totodata, pentru preintâmpinarea reaparitiei conflictului, conducerea Sectiei 5 Politie a dispus masuri suplimentare de asigurare a linistii si ordinii publice in zona.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS