12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMunitie aruncata la fier vechi

Munitie aruncata la fier vechi

Echipa de pirotehnisti din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Oltenia“ Dolj a ridicat ieri 45 de proiectile si grenade, de la un centru de colectare deseuri metalice din Craiova. „Captura“ pompierilor craioveni vine dupa ce, saptamâna trecuta, toate centrele de colectare din municipiu au fost instruite cu privire la riscurile pe care le prezinta munitia neexplodata si vânduta ca fier vechi. Angajatii punctului de colectare de pe strada Rozelor din Craiova au anuntat pompierii ca au descoperit munitie printre deseurile metalice.


Genistii au ridicat de la punctul de colectare un proiectil de calibrul 122 milimetri, unul perforant de 100 milimetri, noua grenade defensive, 24 de grenade defensive de exercitiu si zece grenade ofensive de exercitiu, toate din al doilea razboi mondial.


Luni, genistii craioveni au fost solicitati pentru ridicarea unui proiectil de 82 de milimetri, descoperit in urma lucrarilor agricole pe terenurile IAS Sadova. Munitia a fost transportata intr-un depozit specializat si urmeaza a fi distrusa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS