32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalVânatoare de masini neinmatriculate

Vânatoare de masini neinmatriculate

Politia Rutiera Craiova a plecat joi la vânatoare de masini de lux neinmatriculate. In trei ore au fost oprite si verificate peste 100 de autoturisme cu numere straine care circulau pe strazile Râului, Stirbei Voda, Bibescu, Podul Viorele. Au fost vizate in principal masinile cu numere straine care nu au fost inmatriculate in România, in termen de 90 de zile de la momentul intrarii in tara.


Interventie cu mascatii


In urma acestei razii, cinci autoturisme au fost ridicate si duse la sediul Politiei Rutiere craiovene pentru verificari, in ciuda protestelor vehemente ale detinatorilor acestora, care nu doreau sa le predea nici in ruptul capului. A fost nevoie de interventia mascatilor Departamentului Politiei de Interventie Rapida pentru a-i convinge pe proprietari sa mearga la politie cu tot cu masina.


In patru dintre cazuri, politistii au retinut placutele cu numerele straine de inmatriculare si documentele autoturismelor, dar le-au lasat proprietarilor masinile, solicitând totodata prin Interpol verificarea acestor vehicule. In al cincilea caz, masina cu numere straine – un autoturism de teren foarte luxos – a fost ridicata de lucratorii vamali, intrucât proprietarul „uitase“ sa achite taxele vamale pentru ea in termenul prevazut de lege de sase luni de la intrarea in tara.


„Actiuni de acest gen vor continua in perioada urmatoare pe raza judetului“, a precizat inspectorul principal Emil Zuican, ofiterul care asigura interimatul la comanda Biroului pentru Siguranta Circulatiei Urbane din cadrul Serviciului Politiei Rutiere Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS