18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalBelu si Bitang au primit diplome de excelenta

Belu si Bitang au primit diplome de excelenta

Solomon a decernat 13 titluri de cetatean de onoare


Primarul Antonie Solomon a decernat ieri, intr-un cadru festiv, 13 titluri de cetatean de onoare al municipiului Craiova unor personalitati marcante ale societatii românesti. Sala mare a primariei, care a gazduit acest eveniment, s-a dovedit neincapatoare pentru consilierii locali, directorii serviciilor descentralizate si invitati. Sedinta solemna a Consiliului Local Craiova a inceput cu intonarea Imnului National al României si a imnului Craiovei. Cei 13 proaspeti cetateni de onoare au avut ocazia sa transmita, pe rind, citeva ginduri de bine craiovenilor si sa primeasca diplomele si decoratiile din partea primarului Antonie Solomon. Cum printre cei care au fost desemnati cetateni de onoare s-a numarat si marele caricaturist Stefan Popa Popa’s, Solomon nu a pierdut ocazia de a ramine cu o amintire inedita – o caricatura din profil.


Primul care a urcat pe podium, pentru a multumi autoritatilor locale pentru distinctia conferita, a fost Marin Barbu, profesor si scriitor, urmat de antrenorul emerit de tenis de masa Virgil Balan. Senatorul Radu Berceanu, care s-a numarat printre cetatenii de onoare, a declarat ca nu a fost obisnuit cu prea multe onoruri, sustinind ca: „Din ce in ce mai multi oameni ar trebui sa fie cetateni onorabili prin ceea ce simt, fac si gindesc“. Printre cei care au luat cuvintul in calitate de cetateni de onoare s-au numarat Gabriel Bratu, artist plastic si caricaturist, Alexandru Dinca – director al Teatrului National Craiova, Alexandru Firescu – scriitor, Ovidiu Ghidirmic – critic si istoric literar, Sever Sontea – profesor universitar, dr. inginer Sorin Tanasie – campion national la box profesionist, Silviu Purcarete – regizor, Stefan Popa Popa’s – caricaturist. Actorul Stefan Iordache, care a primit de asemenea titlul de cetatean de onoare, a declarat: „Cea mai fericita persoana, pentru ca mi-a fost acordata aceasta distinctie, ar fi fost bunica mea de la Calafat, care mi-a zis: «Ba, tu scamatoriu o sa te faci.» A fost o premonitie si un blestem care m-au adus in Craiova. Am tinut sus toata viata steagul Craiovei si o voi face in continuare“.


Cetatean de onoare este, incepind din aceasta luna, si Prea Fericitul Parinte Teoctist Arapasu, care a lipsit citeva minute de la Sfinta Liturghie de Sfintul Dumitru pentru a putea primi titlul din mina primarului.


Mariana Bitang: „Sint convinsa ca o sa revin“


Una dintre surprizele placute a fost acordarea diplomelor de excelenta antrenorilor de gimnastica Octavian Belu si Mariana Bitang, care au semnat si in cartea de onoarea a Craiovei.


„E prima oara cind vin la Craiova, dar mi-a placut foarte mult si sint convinsa ca o sa revin. Ar fi o placere pentru noi daca primarul de aici ar amenaja o sala pentru gimnastele craiovene, pentru ca astfel acest oras sa devina o pepiniera pentru gimnastica româneasca“, a precizat Mariana Bitang. In replica, Solomon a declarat ca, daca va fi ajutat de guvern, investitia va fi facuta si, cu siguranta, cei doi antrenori vor dori sa se stabileasca la Craiova. Belu si Bitang au avut surpriza de a primi din partea artistului Stefan Popa Popa’s doua statui cu chipurile lor.


In ceea ce priveste revenirea lor la lotul national de gimnastica, Octavian Belu a mentionat ca la ora actuala nu poate fi vorba de acest lucru.


In incheierea sedintei supreme, au mai fost acordate diplome de onoare si premii in valoare de cinci milioane de lei citorva elevi olimpici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU