6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatiePeste 1.000 de înscrişi la UMF Craiova

Peste 1.000 de înscrişi la UMF Craiova

Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova a încheiat duminică perioada de înscrieri pentru concursul de admitere. Anul acesta, la cele şase programe de licenţă s-au înscris 1.132 de candidaţi. Cea mai mare concurenţă pe locurile la buget este la Tehnică Dentară, unde sunt şapte candidaţi pe loc, dar şi la Medicină Dentară, unde concurenţa este de patru candidaţi pe un loc bugetat. Pentru Medicină şi celelalte programe de studii, concurenţa este de aproximativ doi candidaţi pe loc.
Concursul de admitere de anul acesta la Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie se desfăşoară pe 25 iulie. Anul acesta, pentru Medicină s-au înscris 555 de candidaţi, care au la dispoziţie 241 de locuri la buget. Pentru Medicină Dentară sunt 34 de locuri la buget şi s-au înscris 161 de candidaţi, iar la Farmacie sunt 29 de locuri la buget şi 75 de candidaţi.
Candidaţii vor susţine proba scrisă sub formă de teste-grilă, iar subiectele vor fi din biologie, chimie organică sau fizică.
Pe 27 iulie se va desfăşura proba scrisă pentru celelalte programe de licenţă. Pentru Tehnică Dentară sunt nouă locuri la buget şi 67 de înscrişi, la Balneofiziokinetoterapie sunt 19 locuri şi 49 de înscrişi, iar la Asistenţă medicală sunt scoase la concurs 90 de locuri la buget, pentru care s-au înscris 194 de candidaţi. Cei mai puţini candidaţi înscrişi sunt la Moaşe, specializare care are 14 locuri la buget şi 12 candidaţi înscrişi.
Proba pentru aceste specializări va consta în subiecte de biologie.
În situaţii de baraj, departajarea candidaţilor se va face ţinând cont de media la examenul de bacalaureat şi media anilor de studiu. Candidaţii care nu vor obţine un loc la buget trebuie să facă o cerere pentru locurile cu taxă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS