7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieÎncepe admiterea la Universitatea din Craiova

Începe admiterea la Universitatea din Craiova

Astăzi se afișează rezultatele finale ale primei sesiuni de bacalaureat și tot de azi, la opt din cele 11 facultăți de la Universitatea din Craiova începe prima sesiune de admitere la studiile de licență și master. Absolvenții de liceu se pot înscrie la Facultatea de Științe, Facultatea de Educație Fizică și Sport – inclusiv la Centrul Universitar Drobeta-Turnu Severin, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Drept, Facultatea de Științe Sociale, Facultatea de Mecanică, Facultatea de Inginerie Electrică, Facultatea de Horticultură.
De marți, 10 iulie, îşi mai deschid porţile Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor şi Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică.
Facultatea de Agronomie îşi aşteaptă candidaţii din 12 iulie, iar din 16 iulie încep înscrierile la Facultatea de Litere (inclusiv la Centrul Universitar Drobeta-Turnu Severin – CUDTS). Calendarul înscrierilor diferă de la o facultate la alta. Admiterea la majoritatea facultăților este pe bază de dosar. Excepție fac specializările vocaționale și domeniul Calculatoare si Tehnologia Informației, la care se susține examen scris.
Anul acesta, candidații au la dispoziție 2.900 de locuri la licență – buget, din care 33 sunt destinate candidaţilor de etnie romă, și 1.670 de locuri la master – buget, din care 13 sunt destinate candidaţilor de etnie romă. La acestea se adaugă 2.820 de locuri cu taxă la licenţă şi 1.602 locuri cu taxă la master. Absolvenţii liceelor din mediul rural pot opta anul acesta pentru unul dintre cele 96 de locuri la licenţă – buget destinate special lor. Candidații au posibilitatea să se înscrie și online.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS