Val de contestații la limba română, în județul Olt

Autori


Candidații din județul Olt au depus cu sutele contestații în urma afișării rezultatelor de la sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2017. Din cele 1.208 depuse în județ, mai mult de jumătate (657) sunt la limba română. Dezamăgirea a fost, de altfel, foarte mare miercuri, la aflarea rezultatelor, notele fiind cu mult mai mici decât se așteptau candidații. Elevi de 8 și 9, care au trecut cu bine simulările, multe la număr, s-au trezit cu note de 6, care le-ar putea da peste cap planurile de admitere la facultate.

„Este o problemă din punct de vedere al corecturii, pentru că nu mi se pare normal ca un copil care ia note de 10 la simulare, și nu la una, la cinci simulări care au fost date în liceul nostru, corectate de profesori diferiți, nu de profesorii clasei, în condiții de examen, și în condițiile în care copiii au ieșit din examen și s-au consultat cu noi, ne-au spus cum au răspuns, să ajungă să ia 6. Nu este posibil așa ceva. Nu știu cum s-a corectat, nu știu de ce această strictețe. Să ținem cont că Bacalaureatul este pentru un nivel mediu, și nu pentru olimpiadă, și să nu ne batem joc de viitorul unor copii“, declara, ieri, prof. Magdalena Jagă, din cadrul Colegiului Național „Ion Minulescu“ Slatina, un liceu de top, menționând că își va îndemna elevii să depună în masă contestații.

Contestații s-au depus și la Colegiul Național „Radu Greceanu“ Slatina, primul în top-ul promovării în județ. „Situația, per ansamblu, pot considera că este bună, vorbesc de clasa mea. Media pe clasă este 8,47, au fost note de la 9,90, până la 6,80. Sunt și elevi care au luat la mate 10, la info 9,40 și la limba română 8,80, și care se așteptau la mai mult. La unele dintre rezultate nici eu nu mă așteptam. În simulări, elevii care au luat acum 6 și ceva nu au avut note sub 8. I-am îndemnat să depună contestații, dar nu știu dacă pot spune că a fost chiar o problemă. Bucureștiul corectează foarte sever, foarte exigent, asta este!“, a declarat profesorul de limba română Felicia Alexandru, din cadrul Colegiului Național „Radu Greceanu“ Slatina.

Numărul conestațiilor depuse în acest an este cu peste 300 mai mare decât cel de anul trecut, în condițiile în care candidații au fost mai puțini. Pe de altă parte, numărul contestațiilor la limba română este în acest an foarte mare, disciplină la care cei mai mulți candidați s-au considerat nedreptățiți.

În județul Olt, procentul de promovare înainte de contestații este 63,11%, cu peste 3 procente față de cel de anul trecut. În acest an doi elevi, Răzvan Milarez și Amalia Filip, ambii de la Colegiul Național „Ion Minulescu“ Slatina, au obținut media 10 la Bacalaureat.

Peste 650 de contestații, în județul Olt, la limba română. Profesorii și candidații au speranțe mari de la profesorii care vor reevalua lucrările

Va fi ediția cu cele mai multe contestații la Bacalaureat, în județul Olt peste 1.200 de candidați solicitând reevaluarea lucrărilor, peste jumătate dintre acestea fiind depuse la limba și literatura română.

Valul de nemulțumire manifestat imediat după aflarea rezultatelor s-a transpus în sute de contestații la nivelul județului. Aproape un sfert dintre candidații care au susținut Bacalaureatul 2017, sesiunea de vară, au contestat notarea la prima probă scrisă, lucru care se previziona, de altfel, încă de la afișarea rezultatelor.


La nivelul județului Olt s-au depus în total, miercuri, în intervalul orar 16,00 – 20,00,  1.208 contestații, 653 dintre acestea fiind la limba română, atât elevii de la profilul Real, cât și cei de la Uman fiind nemulțumiți.

Numărul contestațiilor este considerat de oficialii Inspectoratului Școlar Județean Olt mare, comparativ cu alți ani. Anul trecut, spre exemplu, s-au depus în total aproape 900 de contestații, în condițiile unui număr mai mare de candidați.

„Bucureștiul corectează foarte sever, foarte exigent, asta este“

Părerile, la acest moment, sunt împărțite între „ceva s-a întâmplat, sunt prea mulți elevi buni cu note mici“ și „Bucureștiul corectează foarte sever, foarte exigent“. Cert este că lucrările pentru care s-a solicitat recorectarea vor ajunge într-un alt centru decât Bucureștiul.

Notele sunt, totuși, mici, având în vedere și faptul că subiectele pe care le-au avut absolvenții de rezolvat n-au fost chiar o surpriză. „Eu chiar am postat, încă din 23 iunie, pe grupul clasei cam ce mă aștept să se dea, urmărind subiectele sesiunilor anterioare“, a mai spus profesorul de limba română Felicia Alexandru, din cadrul Colegiului Național „Radu Greceanu“ Slatina..

Pe de altă parte, lucrările elevilor din Sibiu (județul cu cel mai mare procent de promovare), corectate în Olt, au fost cu adevărat bune, cele mai multe dintre ele. „În setul meu de lucrări am dat patru note de 10, din 47 de lucrări. Dar am dat și 1, și 1,80, și note de 3. Cele mai multe au fost între 8 și 9“, a mai spus prof. Alexandru.

Numărul mare de contestații, la această sesiune, ar mai putea avea, spun profesorii, și o altă explicație, anume faptul că regula conform căreia diferența între nota inițială și cea finală trebuie să fie de cel puțin 0,5 puncte pentru ca nota finală să fie cea în urma recorectării s-a schimbat, iar nota după reevaluare rămâne cea care se ia în calcul la media finală, indiferent cu cât crește sau scade nota inițială.Comenteaza acum

Alte stiri

22 iunie 2018

Ziua Drapelului Naţional la Slatina

Instituţia Prefectului Judeţul Olt, în colaborare cu Primăria municipiului Slatina şi Garnizoana Slatina, organizează, pe 26 iunie, între orele 8.45 – 9.45, o ceremonie publică de înălţare a Drapelului. Ceremonia care va avea loc pe ...

Sumarul ediției de joi, 6 iulie 2017

Actualitate

» Consumul creşte accelerat, dar încasările din TVA scad dramatic
» Bacalaureat 2017: Peste 42.000 de constestaţii în toată ţara, după afişarea primelor rezultate
» Proiect de ordonanţă: Guvernul vrea ca angajările în administraţia publică centrală să fie suspendate până pe 31 decembrie 2017
» Iohannis, despre oferta americană de gaz petrolier lichefiat pentru Europa de Est: Dacă scade dependenţa de gazul rusesc, toată lumea ar avea de câştigat
» Guvern: Au fost stabiliți ordonatorii de credite ale căror cheltuieli vor fi incluse în Strategia fiscal-bugetară 2018-2020
» UPDATE – Un mort și 14 răniți într-un accident rutier produs în Teleorman
» Guvern: Proceduri simplificate pentru obținerea duplicatului cărții de identitate a vehiculului
» Se aplică marcaje pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti

Publireportaj

» Grija pentru documentele vechi – deviza Bibliotecii Aman

Local

» Percheziții la Strehaia într-un dosar de spălare de bani
» Cei mai rapizi poştaşi din ţară se întrec, sâmbătă, la Marşul Factorilor Poştali
» Absolvenţii de liceu pot intra în şomaj dacă nu iau la facultate
» Cine sunt tinerii din Olt care au terminat BAC-ul cu 10: „Tot țara mea rămâne cea pe care vreau să o ajut“
» Judecați pentru fraudarea fondurilor europene

Dolj

» Ultimatum pentru reabilitarea podului de la Malu Mare
» Înregistrarea probei practice pentru permisul auto mai așteaptă
» Scandalul Emilio: Anchetă penală în cazul „Blonda lui Iliescu“
» A fost reluată trecerea cu bacul pe timpul nopţii la PTF Bechet
» Elevii unui liceu din Craiova, evacuați din cămin deși au cursuri
» Cu toaletă în curte, în centrul Craiovei
» Un aragaz defect, motiv de mare scandal într-un bloc din Brazdă
» Termo, pe fărașul falimentului?
» Fraudă de o jumătate de milion la APIA Mehedinți
» Pasajele Craiovei, în continuă degradare
» Craiova: Incendiu la o hală de transformatoare din zona Selgros
» Scandal de la un contoar de gaze
» Spitalul Filantropia, functional in septembrie
» Conditii precare in Piata de la Gara
» Craiova: Amenzi de 1,3 milioane de lei aplicate de Poliţia Locală în perioada aprilie-iunie 2017 şoferilor care au parcat neregulamentar
» Doljean reţinut pentru comiterea unui furt calificat
» Drumul Expres Craiova – Piteşti: Anunțul pentru achiziție, transmis spre SEAP
» Dolj: Primarul comunei Ostroveni, declarat incompatibil de ANI

Gorj

» Deputatul de Gorj Victor Ponta a devenit independent
» Slowride Transalpina Fest – trei zile de festival, paradă moto și concerte rock
» Gorj: Autorităţile nu au soluţii pentru salvarea de la faliment a Clubului Pandurii
» Marcel Romanescu a ţinut audienţe în fiecare zi de când este primar la Târgu Jiu
» 1.043 de contestaţii depuse la Examenul de Bacalaureat
» Gorj: Femeie prinsă la furat de produse cosmetice într-un supermarket
» Gorj: Au sustras materiale de construcţie din zidul de protecţie al unui pod

Vâlcea

» Vâlcea: Poliţiştii din Horezu au donat sânge
» Vâlcea: Poliţiştii au confiscat 400 de kilograme de pepeni verzi la Sutești şi Berislăvești

Sport

» CSO Filiași își reia pregătirea pe 17 iulie
» Liber la semnat contracte la SCM
» Mangia cere răbdare
» Fotbal / România a urcat patru locuri în clasamentul FIFA
» Fotbal / Horațiu Stănescu, la Repriza de Sud

Magazin

» Horoscopul de weekend
» Atenţie la insolaţie!
» Bancul zilei
» Reţeta de weekend – Prăjitură cu vişine

Top