14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Studenţii Facultăţii de Drept la Atena

Craiova: Studenţii Facultăţii de Drept la Atena

Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Craiova participă în perioada 14-17 mai 2016 la evenimentul studenţesc International Mediation Tournament, care se defăşoară la Atena, în Grecia, şi este găzduit de ALBA Business Graduate School şi de American College of Greece.
Turneul este organizat de International Academy of Dispute Resolution (INADR), o instituţie dedicată răspândirii practicii medierii la nivel internaţional, ca o metodă alternativă de rezolvare a disputelor legale, caracterizată prin rapiditate, cost scăzut şi soluţii ce satisfac părţile implicate într-un grad mult mai mare decât o hotărâre judecătorească, deoarece rezolvarea provine de la însăşi părţile aflate în dispută. În realizarea scopului său, INADR organizează anual turnee internaţionale pentru studenţi, sub forma unor competiţii între facultăţi de drept din întreaga lume, desfăşurate în oraşe precum Kiev, Perth, Bhopal, Dubai, Londra, Belfast, diverse oraşe din SUA etc..

La Atena, Facultatea de Drept din Craiova debutează ca participant la acest gen de competiţii studenţeşti internaţionale, fiind invitată la acest prestigios turneu internaţional datorită eforturilor decanului Sevastian Cercel şi ale mediatorului Constantin Adi Gavrilă, precum şi al sprijinului acordat de dr. Elena Koltsaki, avocat şi mediator la Greek Mediation Institute din Thessaloniki.

Echipa Facultăţii de Drept din Craiova este formată din studenţii Grigore Robert, Ispas Laurenţiu şi Ionişor Simona Alexandra, aflaţi în anul III de studiu. Participarea acestora la International Mediation Tournament este o componentă a pregătirii lor în cadrul Modului în domeniul negocierii şi medierii, ale cărui cursurile se desfăşoară la Facultatea de Drept, în limba engleză, şi sunt susţinute de Constantin Adi Gavrilă.
Studenţii craioveni vor concura la Atena împotriva unor echipe venite din Grecia, Albania, Kosovo, Ucraina, Turcia, S.U.A., Marea Britanie şi Brazilia. Conform programului competiţiei, în datele de 14 si 15 mai 2016 vor avea loc sesiuni de pregătire, ţinute studenţilor înscrişi de mediatori proveniţi din SUA, urmând ca pe 16 mai să se desfăşoare etapa preliminară a concursului. Semifinala şi finala vor avea loc în ultima zi a competiţiei, pe 17 mai. Turneul va fi închis de INADR cu un dineu de premiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS