10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrelegerile Hexagonului la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova

Prelegerile Hexagonului la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova

În cadrul programului Prelegerile Hexagonului, vineri, 15 aprilie, la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova, profesor Florin Mangu susţine conferinţa publică cu tema Contractele preparatorii.

Florin Mangu este cadru didactic la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest  din Timișoara din anul 2001, unde predă disciplina Drept civil. Teoria general a obligaţiilor, dar şi avocat în Baroului Timiș.

Invitatul Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova este membru în Biroul Senatului Universității de Vest din Timișoara şi are o experienţă managerială universitară deosebită: prodecan, membru în Biroul Senatului Universității de Vest din Timișoara, președinte al Comisiei de evaluare și dezvoltare a carierei profesionale a personalului didactic din cadrul Senatului Universității de Vest din Timișoara, membru în Consiliul Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara.

De asemenea, Florin Mangu este arbitru în cadrul Curții de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, dar şi expert pe termen scurt în cadrul Agenției Naționale privind Calificările în Învățământul Superior și Parteneriat cu Mediul Economic și de Afaceri (ACPART).

Florin Mangu are o activitatea didactică şi de cercetare susţinută în cadrul Facultăţii de Drept a Universităţii de Vest din Timişoara, a publicat numeroase cursuri universitare, monografii, articole şi studii de specialitate în reviste juridice de prestigiu. Domnia sa a participat la manifestări ştiinţifice naţionale şi internaţionale şi este secretar de redacție la „Revista de Științe Juridice”, publicată în editura Universul Juridic din București.

Prelegerea pe care profesor Florin Mangu o va susţine în faţa studenţilor de la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova are o temă de interes teoretic şi practic deosebit. „Contractele preparatorii” este un concept juridic  de actualitate care trimite la contractele încheiate în faza anterioară momentului naşterii contractului definitiv, pe care îl pregătesc, de unde şi denumirea acestora, de „contracte preparatorii”. Este vorba aici despre: contractul de negociere, pactul de preferinţă, contractul cadru, promisiunea de a contracta şi pactul de opţiune.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului de mobilităţi naţionale susţinut de Hexagon, consorţiul celor mai prestigioase facultăţii de drept din România, în parteneriat cu asociaţiile studenţeşti din cadrul Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Craiova.

În acest context organizatoric, studenţii jurişti craioveni au şansa de a asculta discursul didactic al unui profesor de drept din alt centru universitar şi de a afla, într-un alt registru, informaţiile profesionale esenţiale ale subiectului dezbătut.

În această perioadă studenţii şi profesorii Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova pregătesc participarea la ediţia din acest an a Hexagonului Facultăţilor de Drept din România, care se va desfăşura în perioada 20-23 aprilie 2016 la Facultatea de Drept a Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS