22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriJecmăneală de Revelion

Jecmăneală de Revelion

Ofertele de Revelion la hoteluri româneşti sfidează orice logică a crizei economice. Tarifele practicate în ţară de unele hoteluri de trei-patru stele sunt chiar mai mari decât în străinătate. Cine doreşte Revelion de lux trebuie să scoată din buzunar 1.400 de euro (pentru două persoane), dacă vrea să petreacă patru zile în ţară, sau poate plăti aceeaşi sumă pentru o săptămână în Austria, Dubai sau Egipt.

Hotelierii români care organizează petreceri de Revelion nu ţin cont de criza economică şi financiară în care ne aflăm. Preţurile practicate în ţară sunt destul de ridicate, mai ales că ofertele din străinătate se întrec în reduceri şi avantaje pentru a fi atraşi clienţii. Unele hoteluri de trei sau patru stele practică tarife destul de mari de sărbători. „În comparaţie cu sejururile din străinătate, în ţară sunt foarte scumpe tarifele de Revelion pentru trei-patru nopţi. De exemplu, pentru trei nopţi la Braşov, la un hotel de patru stele se plăteşte 1.000 de euro de familie, pe când în Austria, în zona montană, avem o ofertă cu 780 de euro de persoană, pentru şapte nopţi, cu demipensiune, şi este inclus şi transportul şi cina de Revelion. Avem oferte şi de 480 de euro de persoană, în regim de demipensiune“, a spus un agent de turism din Craiova. Ofertele de pe internet din ţară sfidează logica preţurilor. În Poiana Braşov, de exemplu, pentru cinci nopţi la un hotel de patru stele, o familie fără copii trebuie să scoată din buzunar 1.400 de euro pentru Revelion, în regim de demipensiune (mic dejun şi cină). La un hotel de trei stele, în aceeaşi zonă, patru nopţi şi cina de Revelion se ridică la 776 de euro pentru două persoane (cazare şi mic dejun, acces la saună, jacuzzi etc.). În cameră single, preţul este şi mai piperat: 477 de euro. La un hotel de patru stele din Sinaia, pentru trei nopţi (cazare, mic dejun şi masa festivă de Revelion) se plătesc 1.645 de lei de persoană (383 de euro), deci 3.290 de lei pentru o familie. La trei stele, în Bran, tariful cerut este de 1.264 de lei de persoană, incluzând cazare, mic dejun şi cină. La fel şi la Sinaia, unde un hotelier cere 1.645 de lei de persoană, pentru cazare, mic dejun şi cina festivă de Revelion.

Staţiuni sărace, preţuri de lux

În staţiuni cu mai puţine pretenţii, cum ar fi Băile Herculane, un hotel de patru stele percepe pentru Revelion 2.800 de lei pentru o familie (652 de euro) şi 1.595 de lei de persoană (379 euro) pentru loc în cameră single. Serviciile oferite de respectivul hotel din Băile Herculane sunt cazare, demipensiune, cină festivă de Revelion, cină pe 1 ianuarie 2010 şi „program artistic“. Chiar şi la hoteluri de două stele, petrecerea de Revelion poate fi un lux în staţiuni modeste. Un astfel de hotel din Băile Govora cere 757 de lei de persoană pentru trei nopţi de cazare şi pentru mesele aferente.  

Preţuri bune în străinătate

Oferta din Băile Herculane, prezentată anterior, este comparabilă cu unele din staţiuni exotice din străinătate. De exemplu, în Egipt, în staţiunea Sharm El Sheikh, tot la un hotel de patru stele, cazarea şi micul dejun pe cinci nopţi costă 498 de euro de persoană, dar este inclus şi transportul cu avionul (Tarom) tur şi retur. Operatorul de turism care a publicat anunţul informează că mai costă 85 de euro de persoană masa de Revelion şi că oferta nu include taxa de aeroport (105 euro). Deci, în total, pentru o familie – 1.275 de euro, dar cu tot cu transport. Şapte nopţi în Dubai în perioada sărbătorilor de iarnă costă 699 de euro de persoană (cazare, mic dejun şi transport cu avionul), plus 80 de euro cina de Revelion. Tragem linie şi adunăm: 1.560 de euro, dar pentru o săptămână. Undeva mult mai aproape de noi, în Bulgaria, trei nopţi cu servicii ultra all inclusive (adică toate mesele incluse, plus alte servicii) costă la un hotel de top din staţiunea Nisipurile de Aur doar 273 de euro, iar pentru o familie cu un copil, preţul ajunge la 546 de euro pentru sărbătorile de Revelion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII