22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPiaţa închirierilor în sistem hotelier, slab dezvoltată

Piaţa închirierilor în sistem hotelier, slab dezvoltată

Piaţa închirierilor în domeniul hotelier din Craiova este încă slab dezvoltată, deşi asigură o rentabilitate mult mai mare decât cele standard.

 

Proprietarii de locuinţe sunt mult mai deschişi la închirierea în sistem hotelier, comparativ cu anul trecut. Chiar şi aşa, piaţa din Craiova nu este dezvoltată. „Deocamdată, piaţa închirierilor în regim hotelier este în dezvoltare. Nu avem legi care să ne susţină în acest domeniu“, a declarat Nicu Răduţ, directorul agenţiei Unic Imobiliare. Afirmaţia este susţinută şi de alţi specialişti din domeniul imobiliar. „Piaţa pe acest segment nu este bine dezvoltată“, a explicat Teodor Popescu, managerul agenţiei Dorcas Imobiliare.

 

„Dacă se cer 20 de euro pe noapte e foarte bine“

 

Potrivit specialiştilor, câştigul dintr-un astfel de tip de închiriere este considerabil. „Câştigul ajunge să fie şi de trei-patru ori mai mare decât în sistem normal“, a spus Nicu Răduţ. Acesta a explicat însă că şi aşa proprietarii trebuie să fie foarte atenţi la preţurile practicate. „Dacă se cer 20 de euro pe noapte e foarte bine. Dacă preţurile depăşesc 25 euro/noapte, nu se închiriază aşa uşor“, a precizat Răduţ.

Potrivit specialiştilor, proprietarii trebuie să nu se apropie prea mult de preţurile practicate de hoteluri deoarece riscă să-şi piardă clienţii. „Unii proprietari cer şi 50-60 de euro. Pentru a avea clienţi, trebuie însă să vii cu costuri sub cele ale hotelurilor“, a explicat Teodor Popescu. În plus, respectivele locuinţe trebuie să fie mobilate şi utilate. Sfatul specialiştilor ar fi ca, pentru a avea cât mai mulţi clienţi, locuinţele să ofere condiţii mai bune decât la hotel.

 

„Nu există o constanţă a clienţilor“

 

Clienţii acestui tip de închiriere sunt, în general, firmele atât din Craiova, cât şi din restul ţării, care primesc sau, după caz, trimit delegaţii în zonă. „Sunt persoane care închiriază o lună şi altele care închiriază trei-patru zile. În general, nu au o durată fixă“, a spus Nicu Răduţ. Nu se poate vorbi de o constanţă a clienţilor şi nici de o constanţă a banilor primiţi. „Per total, poţi ajunge la acelaşi venit ca şi în cazul închirierilor standard“, a afirmat Teodor Popescu.

Cum să aveţi succes cu închirierea în sistem hotelier

 

Pentru a avea succes într-o astfel de afacere, craiovenii trebuie în primul rând să fie foarte serioşi în ceea ce priveşte serviciile oferite, mai ales că un client mulţumit aduce mulţi alţii. De asemenea, de mare ajutor sunt contractele semnate cu diverse firme, potenţiali clienţi, dar şi cu agenţii din Craiova şi din afara ei.

Oamenii trebuie să-şi facă publicitate atât în mass-media locale, cât şi pe internet (dacă vor delega o agenţie să se ocupe de închiriere, publicitatea va fi făcută de aceasta).

De asemenea, ar trebui să ofere şi servicii de curăţenie. „Închirierea în regim hotelier este o afacere de viitor. În timp, în regiune se vor dezvolta firme care vor trimite specialişti ce vor lucra anumite perioade şi care vor dori să stea undeva“, a declarat Nicolae Pătraşcu, directorul Uniunii Patronale a Agenţiilor Imobiliare Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS