12 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCopilul minune Chan-Sik Park

Copilul minune Chan-Sik Park

In stagiunea estivala, orchestra simfonica a Filarmonicii din Craiova sustine un program muzical sub genericul „Artisti din Coreea de Sud“, vineri 30 iunie, ora 19.00, in Sala de concerte a Liceului de Arta „Marin Sorescu“. Programul contine Uvertura operei „Don Giovanni“, K. 527 si Concertul nr. 3 in Sol major pentru vioara, K.216, de Mozart, precum si Simfonia nr. 6 in Si minor, op. 74, „Patetica“, de Ceaikovski. Dirijor Seok-Hee Kang, iar solist vioara Chan-Sik Park, un copil minune de numai zece ani.


Minunea sud-coreeana Chan-Sik Park – concertist la zece ani


La vârsta de numai zece ani, Chan-Sik Park – nascut in 1996 la Seul) – a devenit un violonist cunoscut si apreciat de criticii muzicali ai lumii. Se poate afirma ca este un copil minune, intrucât, la vârsta de sapte ani, s-a remarcat in Lila National Competition, unde a cucerit Marele Premiu (Golden Price). Chan-Sik Park are un palmares bogat, obtinând numeroase premii, dintre care merita amintite cele mai importante: National Baroque Music Competition (2005) si Marele Premiu la concursul „Hankook Jugend Zeitung“ National Violin Competition (2005).


Anul trecut, Chan-Sik Park a concertat in compania Orchestrei de coarde din Seul, interpretând partitura solistica a Concertului nr. 3 pentru vioara in Sol major, KV. 216, de Mozart. Prezenta scenica si prestatia artistica au fost unanim apreciate inclusiv pe scena celebrului Palat al Artelor din Kyonggi, unde a cântat Simfonia spaniola de Lalo, op. 21, fiind acompaniat de National Tatarstan Orchestra a Federatiei Ruse. In februarie, anul acesta, Chan-Sik Park a obtinut Diploma de absolvire a cursurilor de specialitate la Conservatorul „Glinka“ (Rusia), dupa care a participat la Festivalul „Mozart“ impreuna cu Orchestra Simfonica a Televiziunii nationale coreene.


Asadar, melomanii craioveni au posibilitatea sa vada pentru prima data in viata un violonist sensibil, de mare rafinament, un copil supradotat al planetei noastre muzicale. O nestemata rara a muzicii clasice, de numai zece anisori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS