26.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFurturi de curent electric la Ipoteşti

Furturi de curent electric la Ipoteşti

Zece gospodării din localitatea Ipoteşti erau racordate ilegal la reţeaua de electricitate. Neregulile au fost descoperite în urma unei acţiuni de control realizate zilele trecute de reprezentanţi ai Grupului CEZ în colaborare cu efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Cele zece familii care locuiau în casele racordate ilegal la reţeaua de curent foloseau aparate electrice, dar nu plăteau energia consumată. Reprezentanţii CEZ au verificat mai multe gospodării din Ipoteşti, localitate în care mai fuseseră depistate cazuri de sustragere de energie.
Majoritatea celor care fură curent electric sunt persoane de etnie romă, care au venituri foarte mici. Ei folosesc aparatele electrice pentru încălzirea locuinţelor, dar şi pentru pregătirea hranei. Unele case nu sunt racordate la reţeaua de electricitate, în timp ce altele au contor de măsurare a consumului de curent electric, dar proprietarii folosesc şi instalaţii clandestine pentru a ocoli contorul. Mulţi dintre aceştia au dosare penale şi trebuie să plătească amenzi substanţiale tot pentru furt de energie electrică. „După întocmirea notelor de constatare, instalaţiile clandestine de energie electrică au fost sigilate şi ridicate de reprezentanţii CEZ. Celor în cauză li se vor întocmi acte premergătoare pentru infracţiunile de sustragere de energie electrică şi folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare“, a spus Ştefania Ispas, purtătoarea de cuvânt a CEZ România.

Campanie

Având în vedere amploarea fenomenului de sustragere a energiei electrice, Grupul CEZ desfăşoară în această perioadă o campanie susţinută de prevenire şi combatere a acestuia. Echipele de intervenţie ale companiei vor continua acţiunile de verificare la toate categoriile de consumatori pentru identificarea oricărei încercări de racordare neautorizată la reţeaua de distribuţie. „Toate aceste acţiuni se derulează în scopul reducerii pierderilor în reţele, a protejării consumatorilor, precum şi pentru sancţionarea oricărui comportament care ar putea afecta securitatea acestora. Aceste consumuri frauduloase duc la scăderea calităţii serviciului de distribuţie (întreruperi, deranjamente) oferit clienţilor companiei“, a mai spus Ştefania Ispas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU