7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinConstruiţi-vă singuri mobilierul

Construiţi-vă singuri mobilierul

Piaţa obiectelor utilizate în amenajările interioare a ajuns la o diversitate fără precedent odată cu dezvoltarea tehnologiilor de fabricaţie. Acestea, împreună cu industria materialelor, au condus la o gamă atât de diversificată de produse, încât cumpărătorii se confruntă cu adevărate dileme atunci când trebuie să-şi stabilească opţiunile de cumpărare.

În interiorul acestui ansamblu complex a apărut o alternativă la care apelează din ce în ce mai mulţi proprietari. Este vorba de construirea la domiciliu a obiectelor în care nu se implică nici un specialist. Mobilierul face parte din categoria obiectelor care pot fi cu uşurinţă fabricate în casă, fără să necesite experienţă, tehnică sau unelte deosebite.
Este suficient să ştiţi exact ce vă doriţi şi să elaboraţi cât mai minuţios un plan al corpului de mobilier. Planul nu reprezintă o necesitate, dar vă poate salva de o serie de complicaţii ce pot apărea din cauza faptului că anumite aspecte, chiar minore, au fost scăpate din vedere. Pentru a evita asemenea situaţii, trebuie să stabiliţi exact dimensiunile şi forma corpului în ansamblu, precum şi pe cele ale elementelor componente. De asemenea, va trebui să planificaţi organizarea spaţiului interior al corpului respectiv şi să stabiliţi obiectele de feronerie pe care le veţi folosi.
Materialele necesare pot fi achiziţionate de la firmele specializate. Acestea vă pot furniza elementele componente debitate la dimensiunile pe care le solicitaţi, singura sarcină care vă va reveni fiind asamblarea acestora.
În exemplul nostru, proprietarul a construit un dressing de mari dimensiuni, care a fost proiectat să se încadreze în spaţiul disponibil în vestibul. Acesta este format din trei corpuri distincte. Două dintre ele sunt identice şi au ca utilitate depozitarea hainelor, în timp ce al treilea este mai mic, servind la depozitarea pantofilor.
Pentru construirea dressingului au fost folosite plăci din PAL melaminat.

Etape de lucru

1. Melaminarea muchiilor
Muchiile nefinisate ale plăcilor de PAL au fost melaminate cu o bandă din material plastic. Aceasta a fost aplicată la cald cu ajutorul fierului de călcat.
2. Asamblarea primului corp
Cele patru plăci mari care formează cadrul dulapului au fost aşezate pe poziţie. După verificarea unghiurilor zonelor de îmbinare, plăcile au fost fixate în holşuruburi.
3. Montajul elementelor interioare
A fost montat un panou care separă dulapul în două secţiuni distincte. De asemenea, au fost montate cele patru elemente fixe ale balamalelor aruncătoare.
4. Zona inferioară
În zona inferioară au fost montate două sisteme culisante: primul serveşte la depozitarea pantalonilor, iar al doilea este un coş metalic. În interiorul cadrului au fost fixate şinele pe care aceste elemente culisează.
5. Zona superioară
În zona superioară a dulapului a fost montată o bară pentru umeraşe. Specificul ei a impus alocarea unui spaţiu mai mare. A fost fixată şi uşa în cele patru balamale aruncătoare.
6. Detaliu cu primul corp al dressingului la finalul operaţiunilor de montaj.
7. Detaliu cu cel de-al doilea corp al dressingului. Se poate observa că organizarea spaţiului interior este uşor diferită. Ea a fost gândită în funcţie de necesităţile de depozitare ale membrilor familiei.
8. Asamblarea celui de-al treilea corp
Ultimul corp a fost amplasat între cele două dulapuri. În el au fost montate şapte poliţe din tablă, care vor servi la depozitarea încălţămintei.

Costuri finale
Pentru a face un buget minim de cheltuieli, este suficient un raid prin magazinele de specialitate. Astfel, un coş glisant îl puteţi achiziţiona cu 37 de lei, un umeraş glisant pentru pantaloni costă 85 de lei, iar barele pentru umeraşe le puteţi găsi în două dimensiuni standard: de 100 cm, cu preţul de 7,5 lei, sau de 75 cm, cu 6 lei.
Balamale Blum se pot achiziţiona de la debitat pal, iar setul de şase amortizoare costă 25 de lei. Mânerele se găsesc într-o gamă variată de modele, la preţuri care variază între 3,5 şi 9 lei bucata. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS