14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMedinilla sau strugurele roz

Medinilla sau strugurele roz

Această plantă este foarte simplu de cultivat. Nu este foarte răspândită deoarece se cunosc foarte puţine caracteristici ale sale. Originară din Filipine, aceasta creşte în mod spontan în pădurile tropicale. Are flori de culoare roz care cresc sub forma unor ciorchini de struguri şi din acest motiv este supranumită şi „strugurele roz“.
Medinilla magnifica are frunze mari de culoare verde strălucitor cu multe artere proeminente care pornesc de la baza frunzei şi se unesc la vârful acesteia. Sub aceste frunze se ascund florile ce au o corolă din petale roz deschis ce acoperă „ciorchinii“ de un roz intens.

Udare

Această plantă are nevoie de multă lumină, însă este preferabil ca ea să nu fie expusă luminii directe a soarelui, pentru a evita arderea frunzelor. Nu are nevoie de o mare cantitate de apă. Pentru o bună creştere şi dezvoltare a plantei este indicat să fie controlat în mod frecvent nivelul de umiditate a pământului şi acesta trebuie umezit imediat cum începe să se usuce cu apă fără calcar şi la temperatura camerei.

Îngrăşăminte

În anotimpurile calde este recomandat ca pământul din vasul în care se află planta să fie tratat cu îngrăşământ în fiecare săptămână (jumătate din doza indicată pe un pachet de îngrăşăminte pentru plantele cu flori). În perioada de iarnă, este indicată diminuarea frecvenţei acestei operaţiuni, ea trebuind efectuată o dată la 15 zile.

Replantare

Medinilla magnifica trebuie replantată anual în primii ani de viaţă, iar apoi, o dată cu trecerea timpului, din ce în ce mai rar. Când planta ajunge la maturitate, aceasta trebuie replantată la trei-patru ani. Pământul folosit trebuie să fie bogat în substanţe organice şi este indicat să fie amestecat cu măcinat de frunze de fag sau stejar.  

Temperatură

Planta are nevoie de o climă temperată pe tot parcursul anului. Ea nu trebuie expusă la o temperatură mai mică de 16 grade. Temperatura optimă pentru creşterea plantei este între 18 şi 22 de grade Celsius. Pentru a garanta buna creştere a Medillinei, aceasta trebuie ţinută într-o cameră ventilată. În lunile de iarnă, planta nu trebuie ţinută într-o încăpere unde temperatura depăşeşte 18 grade Celsius. Reproducerea Medinillei se face primăvara prin butaşi. Este o plantă care extrem de rar este atacată de paraziţi.

Sfaturi

Planta trebuie stropită la două-trei zile cu ajutorul unei stropitori cu jetul fin, pentru a creşte umiditatea atmosferei.  Pentru a creşte umiditatea, de asemenea este indicată folosirea unor farfurii mari pentru ghivece care trebuie umplute cu argilă.  Dacă planta creşte prea mult în dimensiuni, aceasta poate fi tăiată. Când planta nu produce flori este indicat ca aceasta să fie „odihnită“ în perioada rece, diminuând temperatura la 16 grade Celsius.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS