22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMotivele pentru care nu vă găsiţi un serviciu

Motivele pentru care nu vă găsiţi un serviciu

Găsirea unui loc de muncă este, de cele mai multe ori, un moment pe cât de important în viaţa unui om, pe atât de dificil.

Pentru unele persoane, găsirea unui loc de muncă după terminarea facultăţii este un lucru cât se poate de uşor, mai ales dacă au ceva experienţă şi un gram de noroc: depun CV-ul, sunt chemate la un interviu şi primesc job-ul respectiv. Totuşi, nu toţi tinerii sunt la fel de norocoşi. Sunt o serie de persoane care, deşi au calităţi extraordinare, abilităţi bine dezvoltate, cunoştinţe vaste şi sunt şi prezentabile, nu reuşesc să-şi găsească un loc de muncă. Chiar dacă pare pur ghinion, specialiştii din domeniul resurselor umane spun că există câteva motive clare care le împiedică să intre pe piaţa forţei de muncă.

 

Mai multe interviuri, mai multe şanse de a fi sunat

 

Un prim motiv identificat de specialiştii de la www.elady.ro este acela că unele persoane renunţă prea repede să meargă la cât mai multe interviuri.

În plus, chiar dacă înţeleg că trebuie să meargă la cât mai multe interviuri, unii candidaţi nu conştientizează importanţa interviului şi nici fapul că greutatea găsirii unui loc de muncă derivă, uneori, şi din faptul că după o serie de interviuri nereuşite, intervine stresul. Aceştia spun, de asemenea, că mulţi candidaţi nu se pregătesc aşa cum trebuie pentru această întâlnire cu angajatorul. Drept urmare, atitudinea adoptată la interviu nu este nici pe departe una normală – fie nu au încredere în ei, fie sunt aroganţi.

 

Atitudinea nepotrivită de la interviu

 

Altă atitudine care nu place angajatorului este aceea de tip „Ce puteţi face pentru mine?“, cauzată, pe de o parte, de lipsa de pregătire a interviului şi pe de altă parte de ideea că angajatorul este la fel de interesat şi de disperat în oferirea postului respectiv aşa cum sunt solicitanţii de obţinerea sa. „Nu realizează că dacă nu oferă nimic nu vor primi ceea ce doresc. Dacă dai suficiente motive pentru angajare şi în privinţa viitoarei tale colaborări cu firma, atunci şi angajatorul îţi va oferi răspunsuri în ceea ce priveşte aşteptările pe care le ai“, explică www.elady.ro. Şirul greşelilor în timpul unui interviu nu se opreşte însă aici. Pe lângă faptul că nu ştiu cum să se poarte corect, mulţi candidaţi „neglijează ţinuta şi, cel mai rău, nu se documentează suficient în legătură cu postul“.

 

Nu vă cunoaşteţi aptitudinile

 

Acestea nu sunt însă singurele motive pentru care un tânăr nu reuşeşte să-şi găsească un loc de muncă. Uneori această situaţie derivă din faptul că respectivul candidat nu reuşeşte să conştientizeze care-i sunt adevăratele aptitudini. „Se întâlneşte o tendinţă de a «umfla» numărul aptitudinilor pentru a obţine un job. Multe persoane îşi atribuie prea multe calităţi şi abilităţi. Acest lucru poate duce la frustrare şi dezamăgire când găsirea unui job durează mai mult decât te aşteptai“, explică www.elady.ro.

Pentru a preîntâmpina astfel de situaţii, specialiştii în resurse umane vă sfătuiesc să vă analizaţi cât mai obiectiv. În plus, aceştia vă sugerează să nu ignoraţi niciodată afacerile mici, mai ales dacă vă aflaţi la început de drum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII