16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe redeschide Piaţa Chiriac

Se redeschide Piaţa Chiriac

Piaţa Chiriac se redeschide sâmbătă, iar pieţele 1 Mai şi Orizont vor fi scoase la concesionare pe o perioadă de 15 ani. SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL a anunţat ieri că în Piaţa Chiriac vor fi mutate şi o parte din activităţile care se derulează în prezent în Târgul Municipal. „Pe lângă comercianţii de fructe şi legume, în această piaţă se vor muta şi unele dintre activităţile comerciale care se derulează în prezent în Târgul Municipal Craiova. În noua sa organizare, Piaţa Chiriac va cuprinde un platou de legume-fructe, destinat exclusiv comercializării en-detail, pentru a veni în sprijinul potenţialilor cumpărători din zonă. În plus, aici vor exista spaţii destinate comercializării laptelui şi produselor lactate, a produselor de origine animală (carne şi preparate din carne). Alături de acestea, va fi amenajată o zonă destinată desfacerii produselor meşteşugăreşti. Tot aici vor putea fi comercializate păsări şi animale mici, respectiv piese auto rezultate din dezmembrări, în zone special destinate acestui gen de activităţi“, se arată într-un comunicat de presă al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL. Directorul societăţii, Claudiu Neagoe, a precizat că Piaţa Chiriac nu va mai fi de gros, ca până acum, deoarece spaţiul este prea mic, iar locuitorii din zonă erau deranjaţi de activitatea comercială.
Şi pieţele 1 Mai, din faţa Spitalului Judeţean de Urgenţă, şi Orizont, din cartierul Craioviţa Nouă, s-ar putea redeschide în curând. Pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu local de astăzi sunt supuse aprobării două proiecte prin care primăria doreşte să concesioneze terenul pe o perioadă de 15 ani. Firmele care vor câştiga licitaţia va trebui să investească în modernizarea celor două pieţe. În cazul Pieţei 1 Mai este vorba despre concesionarea a 1.241 de metri pătraţi, iar în cazul Pieţei Orizont, de 1.190 de metri pătraţi. Preţul de pornire a licitaţiei se va stabili pe baza unui raport de evaluare supus, de asemenea, aprobării consiliului local, iar apoi se va întocmi şi caietul de sarcini.
Bunurile existente în cele două pieţe, precum şi aleile carosabile din toate pieţele Craiovei au fost preluate în proprietatea publică şi privată a oraşului şi în administrarea consiliului local în acest an. Decizia a avut în vedere faptul că SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL nu avea forţa financiară necesară pentru a le moderniza.

Stârpirea ţânţarilor, la mâna consilierilor locali

Contractele pentru dezinsecţia, deratizarea şi ecarisajul din Craiova vor fi prelungite cu şase luni dacă în şedinţa de consiliu local de azi proiectele primăriei vor fi aprobate de consilierii locali. Municipalitatea intenţionează prelungirea contractelor de delegare cu SC Salubritate SRL pentru activităţile de mai sus, deoarece oraşul este descoperit la aceste capitole în prezent.
Ambele licitaţii organizate pentru concesionare sunt suspendate din cauza contestaţiilor, iar contractul de delegare de gestiune nu mai este valabil în cazul dezinsecţiei şi este aproape de expirare în cazul ecarisajului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS