18.4 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalStrada se face, dar nu avem piatră

Strada se face, dar nu avem piatră

O stradă din Craiova a fost reabilitată într-un mod inedit: o parte a fost pavată cu piatră cubică, altă parte cu bolovani de râu, iar alta cu pământ amestecat cu pietriş. Locuitorii au aşteptat 14 ani acest lucru, însă acum o parte din stradă este pavată, iar alta este plină de hârtoape.

Astfel de lucruri se întâmplă numai în cartierul craiovean Catargiu, cartier ale cărui străzi au rămas ca după bombardament după efectuarea lucrărilor la reţelele de apă-canal. Nu este prima stradă reabilitată pe jumătate. De această dată este vorba de strada Roznov. Deşi lucrările de reabilitare a reţelei de apă şi canal s-au finalizat de câţiva ani, nici acum străzile nu au fost readuse în totalitate la starea iniţială. După lungi aşteptări la uşa primăriei, după nenumărate audienţe şi sesizări, în sfârşit, autoritatea locală a decis că este timpul să refacă şi strada Roznov împreună cu alte străzi. Cum această sarcină îi revine RAADPFL, angajaţii Regiei subordonate primăriei s-au pus pe treabă pe la începutul lunii iunie şi au reuşit să refacă o parte din stradă, de la numărul 59 până la numărul 67, apoi s-au oprit.
„Noi am alergat peste tot, la primărie, am făcut solicitări. Ştiţi de când alergăm? De peste 14 ani. Acum au venit, în sfârşit, şi nici nu au început bine că s-au şi oprit. Muncitorii au zis că nu mai au piatră şi au oprit lucrările la jumătate. Oamenii de pe partea cealaltă de stradă sunt nemulţumiţi că sunt gropi, sunt bălţi. Când or veni? Cine ştie! După 14 ani avem şi noi o jumătate de stradă pietruită“, a spus Viorel Tudoroiu.
Localnicii spun că de două săptămâni lucrările s-au oprit, iar strada a rămas jumătate pietruită, jumătate plină de nămol. „Când au proiectat canalizarea, noi ne-am bucurat, dar când plouă se inundă curţile oamenilor. Apa bălteşte pe stradă, pentru că nu are unde să se ducă. Cei de la RAADPFL au lucrat fără cap, sunt nişte bani daţi în plus. Să vă duceţi pe strada unde stă prefectul să vedeţi ce stradă au făcut! Aici au adus tot felul de pietricele, au dat bani degeaba! Ţi-e frică să mergi cu maşina pe stradă. Acum spun că s-a oprit licitaţia, că nu au piatră. Pe aici au pus ce au scos cu grederul ăla şi au aşezat la loc, în rest nu mai este piatră“, a spus alt localnic.

Lucrarea va continua

Cum piatra din depozitul RAADPFL s-a terminat, locuitorii de pe strada Roznov mai au de aşteptat. Măcar sunt lămuriţi de un vecin, care, întâmplător, este angajat al Regiei cu pricina şi a lucrat la reamenajarea străzii. „Strada se continuă. Oamenii să stea liniştiţi. Când vin materialele, pietriş şi bolovani, continuăm lucrarea. Eu sunt muncitor aici şi ştiu că din cauza asta nu putem continua. Am înţeles că ieri (luni – n.r.) s-a ţinut licitaţia şi o să vină piatra. În aceeaşi situaţie suntem pe strada Bega, ne mai rămâne o porţiune că nu avem piatră. Unde a fost pavaj, am pus pavaj, unde nu, aşteptăm. Eu ştiu că luăm piatra de la Târgu Jiu“, a explicat Ion Lăţa.
Reală sau nu, informaţia nu-i mulţumeşte pe localnici, ei ştiu una şi bună, strada nu a fost reabilitată în totalitate. Până la urmă, fac haz de necaz. „Păi, dacă ne-au spus că o termină în 2013, mai este până la sfârşitul anului“, a spus ironic Viorel Tudoroiu.

Marea plombare

RAADPFL Craiova a demarat marea plombare în luna martie şi are în plan 29 de străzi din cartierele Catargiu, Brestei şi Bariera Vâlcii. Acestea vor fi refăcute cu îmbrăcăminte din pavaj de piatră brută. Intervenţiile au loc pe străzile Luminiţei, Teleajenului, Răşinari, Târnava, Borsec, Roznov, Paroşeni, Sadu, Sinai, Şuşiţa, Bicaz, Nectarului, Dimitrie Grecescu, Căprioarei, Lebedei, Bâlteni, Spiru Haret, Buşteni, Călmăţui, Gheorghe Donici, B. Deleanu, Drobeta, Gorjului, Preajba, Bărăganului, Strungarilor, Drumul Jiului, Viilor, Lăstărişului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS