6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCentru medical la standarde europene, inaugurat în comuna Cerăt

Centru medical la standarde europene, inaugurat în comuna Cerăt

De la stânga la dreapta: Cosmin Vasile, vicepreşedinte CJ Dolj, Ionuţ Octavian Barbu, primarul din Cerăt, Ion Călin, deputat de Dolj, Florinel Stancu, deputat de Dolj

Unul dintre cele mai moderne centre medicale din judeţul Dolj a fost inaugurat vineri în comuna Cerăt. Investiţia, care se ridică la aproximativ 600.000 de lei, va oferi atât medicilor, cât şi pacienţilor condiţii la standarde europene. Primarul Ionuţ Octavian Barbu spune că în localitate se află în derulare şi alte proiecte importante pentru comunitate, anul 2018 fiind cel mai bun de la Revoluţie şi până în prezent din punct de vedere al investiţiilor.

Autorităţile locale, alături de reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Dolj, ai Casei de Sănătate, precum şi ai altor instituţii publice au inaugurat vineri, în Cerăt, unul dintre cele mai moderne centre medicale din judeţ. Investiţia realizată printr-un proiect european se ridică la aproximativ 600.000 de lei şi va deservi peste 4.000 de pacienţi lunar. „Este o zi foarte importantă pentru toţi locuitorii comunei Cerăt şi pentru autorităţile locale pentru că inaugurăm un centru medical modern. Este o investiţie a consiliului local, realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj. Această clădire este dotată cu sală de tratament, sală de aşteptare pentru pacienţi şi, separat, pentru copii, toalete pentru personal şi pentru pacienţi, vestiar, izolator, apă curentă, centrală termică, loc de arhivă. Construcţia acestui centru a început în luna aprilie a acestui an şi este un obiectiv aşteptat de toată comunitatea“, a spus Ionuţ Octavian Barbu, primarul din Cerăt.

Centrul medical din Cerăt este o investiţie care se ridică la aproximativ 600.000 de lei (Foto: Claudiu Tudor)

„Am 83 de ani şi nu am văzut niciodată ceva mai frumos“

În acest spaţiu îşi desfăşoară activitatea doi medici de familie, iar autorităţile locale spun că vor mai fi aduşi un medic stomatolog, precum şi un medic internist. Cadrele medicale spun că investiţia este binevenită, cu atât mai mult cu cât fluxul de pacienţi este unul destul de mare. „Spre deosebire de alte comune, noi avem o natalitate crescută şi un flux mare de pacienţi. Eu am peste 2.000 de pacienţi, la fel şi colegul meu, medicul Daniel Şalplahta. Lucrez ca medic de familie în această localitate de aproximativ 30 de ani, iar condiţiile erau greu de imaginat. Iniţial, ne-am desfăşurat activitatea în vechiul dispensar de lângă şcoală, dar imediat după Revoluţie acesta a fost retrocedat proprietarilor şi am fost evacuaţi. Ulterior am funcţionat în vechile beciuri ale poliţiei, iar apoi am preluat fostul sediu al primăriei, care era amplasat pe spaţiul actualei construcţii. Acolo nu aveam apă potabilă şi nici spaţiile de care aveam nevoie pentru a ne desfăşura activitatea în condiţii proprii. În această clădire, care a fost ridicată de la zero, vom avea condiţii europene de lucru. Este o investiţie care va dăinui pentru comunitate“, a spus Gabriela Hurubeanu, medic de familie în Cerăt.
La inaugurarea centrului medical au luat parte sute de localnici, dornici să vadă cum arată noua clădire în care vor fi trataţi şi consultaţi. Oamenii spun că sunt extrem de mulţumiţi de noul dispensar. „Am 83 de ani şi nu am văzut niciodată ceva mai frumos. Mă bucur mult că vom beneficia de acest centru medical şi că vom fi trataţi în condiţii moderne. Când veneam în vechiul dispensar, stăteam în frig, nu aveam loc, acum este cu totul altceva“, a spus Eugenia Florea.

2018, anul investiţiilor în Cerăt

Autorităţile locale acordă o atenţie deosebită nu numai creşterii calităţii condiţiilor în care se desfăşoară actul medical, ci şi îmbunătăţirii condiţiilor de trai pentru locuitorii din comună. Dovadă sunt proiectele aflate în desfăşurare, care vizează atât infrastructura, cât şi modernizarea unităţilor de învăţământ. „Am reuşit să asfaltăm şase străzi, care însumează aproape trei kilometri de drumuri. Acum suntem în licitaţie să mai achiziţionăm un buldoexcavator şi, de asemenea, ne aflăm în faza de implementare a proiectului de colectare a deşeurilor. Am distribuit echipamentele către cetăţeni şi probabil că în luna ianuarie vom demara această activitate. 2018 este un an bun pentru comuna noastră întrucât au avut loc multe investiţii. Cred că de la Revoluţie şi până acum în nici un an nu am avut investiţii mai multe decât anul acesta. Sperăm ca 2019 să fie unul şi mai bun, iar obiectivele pe care ni le-am propus – apă, canalizare, continuare asfaltare, reabilitarea Căminului Cultural, modernizarea unui local de şcoală – să contribuie la bunăstarea cetăţenilor“, a spus Ionuţ Octavian Barbu.
În multe dintre aceste proiecte, primarul din Cerăt beneficiază de sprijinul Consiliului Judeţean Dolj. „Am văzut ce a făcut până acum şi proiectele pe care le mai are de implementat şi suntem onoraţi că avem un primar cu care colaborăm atât de bine şi care se va bucura de sprijinul nostru şi pe viitor. Orice localitate care accesează fonduri şi care se bate să aducă finanţări externe merită să fie sprijinită“, a spus Cosmin Vasile, vicepreşedintele CJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS